The Others Mazlum - Der Başkanı’na sorgu

Mazlum - Der Başkanı’na sorgu

02.08.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mazlum - Der Başkanı’na sorgu

Mazlum - Der Başkanı’na sorgu

       İNSAN Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Genel Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, "karşılıksız çek" suçundan hakkında bulunan giyabi tutuklama kararı vicahiye çevrildikten sonra serbest bırakıldı.
       Ensaroğlu, dün sabah Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak ile birlikte geldiği Esenboğa Havalimanı'nda iç hatlar terminalinde 7 ayrı karşılıksız çek suçundan aprona çıkmadan önceki son polis kontrolünde, hakkındaki gıyabi tutuklama kararı nedeniyle görevli polis memurunca gözlem altına alınmıştı.
       Esenboğa Koruma Şube Müdürlüğü'nde ilk sorgusu yapılan Ensaroğlu hakkında, 7 ayrı karşılıksız çek suçundan gıyabi tutuklama kararı bulunduğu ve Asayiş Şubesi İnfaz Bürosu tarafından arandığı bildirildi. Ensaroğlu'nun, ilk ifadesinde, karşılıksız çeklerin, "kendisi hasta olduğu dönemde kardeşi tarafından adı kullanılarak imzalandığını" söylediği öğrenildi. Ön sorgusu ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü İnfaz Bürosu ekiplerince öğleden sonra Ankara Adliyesi'ne getirildi.
       Cumhuriyet Savcısı Garip Özcan, Suçüstü Savcılığı'nda Ensaroğlu'nun ifadesini aldıktan sonra Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk etti.
       Mahkeme, Ensaroğlu hakkında 7 ayrı karşılıksız çek suçundan verilmiş bulunan giyabi tutuklama kararını vicahiye çevirdikten sonra serbest bırakılmasına karar verdi.
       Ensaroğlu, serbest bırakıldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yıl önce ortakları arasında bulunduğu bir şirkete ait ödenmiş, ancak işlemleri tamamlanmamış çekler nedeniyle tutuklandığını söyledi.
       Bu çeklerin küçük meblağlar olduğunu ifade eden Ensaroğlu, hakkında giyabi tutuklama kararı bulunduğunu bilmediğini kaydetti. Ensaroğlu, Van'daki "İnsan Hakları ve Demokrasi" mitingine katılmasını engellemek amacıyla gözaltına alındığını ileri sürdü.