The Others Meclis'ten 3 trilyon istiyor

Meclis'ten 3 trilyon istiyor

15.04.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Meclis'ten 3 trilyon istiyor

Meclisten 3 trilyon istiyor

       BEŞ yıl önce Güzelyalı'da TBMM Başkanvekili Yılmaz Hocaoğlu ve Atakent Marina'nın sahibi Yafes Öztürk'ün ölümüyle sonuçlanan kazada sekiz ay bitkisel hayatta kaldıktan sonra yaşama dönen Ali Galip Irmak, TBMM'ye karşı açtığı davada 3 trilyon liralık tazminat ödenmesini istedi.
       İzmir 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılan İzmir'in ünlü şekercisi Ali Galip Irmak, hayata döndükten sonra 3.5 ay Amerika'da tedavi gördüğünü belirterek, "Bu kazadan sonra manevi kaybımın yanısıra iş yaşantımda da büyük zararlarım olmuştur. Kazanın meydana geldiği otomobil Meclis'e ait olduğu için zararımın TBMM tarafından ödenmesini istiyorum" dedi.
       İzmir'in Güzelyalı semtinde beş yıl önce Ağustos ayında meydana gelen kazada TBMM Başkanvekili Yılmaz Hocaoğlu'nun kullandığı Meclis'e ait otomobil, aşırı hızla yoldan çıkıp refüje bindirmişti. Hurdaya dönen otomobilde bulunan Hocaoğlu ile İstanbul'da Ataköy Marina'nın sahibi ünlü işadamı Yafes Öztürk yaşamını kaybetmiş, İzmir'in ünlü şekercisi Ali Galip Irmak ise ağır yaralanmıştı. Kazadan sonra komaya giren Irmak sekiz ay azraille boğuştuktan sonra hayata dönerken, hakkında açılan davadan beraat etmişti.
       İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ceza davasının beraatle sonuçlanmasının ardından Ali Galip Irmak, uğradığı maddi ve manevi zararın giderilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 3 trilyon liralık tazminat davası açtı. İzmir 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya katılan Irmak, olaydan sekiz ay sonra yaşama döndüğünü belirterek "Kazayı bile sekiz ay sonra hatırlayabildim. Olay günü Yılmaz Hocaoğlu, Yafes Öztürk ve ben Çeşme'den İzmir'e geliyorduk. Önümüzdeki araca çarpmamak için otomobili kullanan Hocaoğlu direksiyonu kırınca refüje çıktık, gerisini hatırlamıyorum. Komadan çıktıktan sonra 3.5 ay Amerika'da tedavi gördüm. Olaydan sonra yaşadığım maddi ve manevi zararın bu tazminatla giderilmesini istiyorum" dedi.
       TBMM avukatları ise otomobilin Meclis şoförü Salih Atalan üstüne zimmetli olduğunu belirterek, "Yılmaz Hocaoğlu Çeşme'ye geldikten sonra şoförü geri göndermiş. İçtüzüğümüze göre otomobili sadece zimmetli şoför kullanabilir. Yılmaz Hocaoğlu'nun yaptığı kaza Meclis'i bağlamaz, tazminat davasının reddedilmesini istiyoruz" dedi. Duruşma kazayla ilgili tutanakların gelmesi için ertelendi.