The Others Menderes: İmza kampanyası küçük düşürücü

Menderes: İmza kampanyası küçük düşürücü

01.07.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Menderes: İmza kampanyası küçük düşürücü

Menderes: İmza kampanyası küçük düşürücü

RP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Menderes, son gelişmeleri Yeni Şafak'ta yayınlanan köşe yazısında değerlendirirken, "RP ve DYP'nin imza kampanyası hem milletvekilleri için küçük düşürücü hem de anlamsızdı" dedi.
CHP ve Deniz Baykal için sıkıntılı bir dönemin başladığını öne süren Menderes, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Bu hükümeti CHP'nin desteklemesinin kendisine hiçbir yararı yoktur. Ama kamuoyunun bir kesiminin baskısına CHP dayanamadığı için bu hükümete destek veriyor. Bu durum CHP'nin yumuşak karnıdır."
Menderes, yazısında RP'nin önümüzdeki dönem izleyeceği stratejilere dönük olarak da şu görüşleri savundu:
"RP için de yeni bir dönemin başladığı açık bir gerçektir. Bu yeni döneme RP soğukkanlı bir durum değerlendirmesiyle başlamalıdır. Yeni muhalefet stratejileri oluşturmak `Nasıl olsa bu hükümet başarısız olur. Genel seçimler fazla gecikmez ve bu seçimlerde biz başarılı oluruz' şeklindeki beklenti RP için gereksiz bir rehavetten başka hiçbir şey değildir."
Menderes, yazısında DYP ve Tansu Çiller'e de önerilerde bulunarak şöyle devam etti:
"Çiller seçeceği muhalefet tarzını `Bu hükümete de karşıyım, RP'ye de karşıyım' basitliğine endekslemeden hem muhteva hem de tavır olarak zengin bir demakratik duyarlılıkla ortaya koyabilir. RP ve DYP'nin ciddi, muhtevalı ve zaman zaman ortak bir muhalefet sergileyebilmeleri ihtimali ülkemiz ve demokrasimiz adına önemli bir kazanç olacaktır."