The Others Menzir’in cenazesinde Ağar’ın çelengi

Menzir’in cenazesinde Ağar’ın çelengi

11.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, meslektaşı merhum Necdet Menzir’in cenazesine çelenk göndermediği yönündeki haberimize itiraz etti

Menzir’in cenazesinde Ağar’ın çelengi

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden eski Ulaştırma Bakanı ve İstanbul Emniyet Müdürü Necdet Menzir’in Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilmesini Milliyet “Eski bakanlar ve Emniyet Müdürleri uğurladı” başlığıyla sayfalarına taşıdı. Milliyet’in haberinde şu ifadelere yer veriliyor: “Cenazeye aralarında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve İçişleri Bakanı Muammer Güler de çelenk gönderdi. Avluda Menzir’in birlikte çalıştığı eski Başbakan Tansu Çiller ve cezaevindeki eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın çelenklerinin bulunmaması dikkat çekti.”

Ağar: Çelenk gönderildi
Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak’a cezaevinden gönderdiği mektupta şöyle diyor: “İnsanın eli kolu bağlı iken, yanlış haberler daha da çaresiz halde üzüntüsünü katlıyor. Merhum Menzir’in cenazesine çiçek göndermediğimi yazmışsınız. Tümüyle yanlıştır. Ölüm haberinin ardından, oğlum Tolga Ağar, merhum Menzir’in evindeydi. Gerek Çevik Kuvvet, gerek Fatih Camii ve mezarlıktaki törene katıldı. Ailemin en sıcak olduğu kişiydi belki. Törenler sırasında eşim ve benim adıma çelenk vardı. Zaten ben buraya gelirken ağır hastalığı olan Necdet Menzir gözyaşlarıyla beni uğurlamıştı. Bu konulardaki hassasiyetim herkesçe malumdur. Düzeltirseniz sevinirim.”
Haber Araştırma Müdür Yardımcısı Gürkan Akgüneş, konuyla ilgili olarak Okur Temsilcisi’ne açıklama gönderdi:
“Cenazelerdeki çelenkler ölen kişinin yakınlıklarını ve ilişkilerini göstermesi açısından önemlidir. Eski başbakanlardan Tansu Çiller ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın merhum Necdet Menzir ile mesai arkadaşlığı ve dostluğunun bilinmesinden ötürü muhabirimiz çelenkler arasında Çiller ve Ağar’ın çelenginin olup olmadığına özellikle dikkat etti. Ağar’ın çelengini avluda göremeyince, bu bir ayrıntı olarak haberde paylaşıldı.”

Haberin Devamı

Ombudsman Görüşü: Mehmet Ağar’ın merhum Necdet Menzir’in cenazesine çelenk göndermiş olabileceği ihtimali üzerinde de durulmalı, bu bilgi çeşitli kaynaklardan kontrol edilmeliydi. Ağar’ın ya da Menzir’in ailesinden gönderip, göndermediği teyit edilebilirdi. Bu yanlış bilgilendirme için hem okurlarımızdan hem de Ağar ve Menzir ailesinden özür dileriz.