The Others Milliyet artık bir dünya markası

Milliyet artık bir dünya markası

19.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Milliyet artık bir dünya markası

Milliyet artık bir dünya markası


Aydın Doğan: Washington'da Basın Müzesi'nde dünyanın belli başlı gazetelerin yer aldığı panoya giren tek Türk gazetesi Milliyet oldu


       Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve gazetemiz sahibi Aydın Doğan, "50. kuruluş yıldönümünü kutlayan Milliyet'i anayasasındaki ilkeler ve meslek kurallarının yönettiğini" vurguladı.
       Milliyet'in Anadolu'nun çeşitli köşelerine yaptığı okullar ve eğitim tesisleriyle Türkiye ile bütünleştiğini anlatan Doğan, Dolmabahçe'deki törene katılanlara, gazetenin okurlarına ve çalışanlarına teşekkür etti.
       Aydın Doğan, Dolmabahçe Sarayı'ndaki konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

       İNSANLIĞA KATKI: Gazeteleri önemli ve güvenilir yapan, ona özellik veren şey, hayatlarının belli bir dönemlerinde aldığı tavırlar, insanlığın yürüyüşüne yaptığı katkılardır. Milliyet 50 yıllık geçmişi boyunca, buna çok kez örnek olmuştur.

       MİLLİYET DÜNYA MARKASI: Washington'da bulunan basın müzesinde, dünya basın tarihi ve basın özgürlüğünün gelişimi, basındaki siyasal ve teknolojik ilerlemelere ait belgeler, panolar, internet programları sergileniyor. Ayrıca müzenin bir başka bölümünde, dünyanın belli başlı gazetelerinden seçmelerin yer aldığı büyük elektronik pano var. Bu panoda İngilizce dışındaki dillerde yayın yapan en fazla 12 gazeteye yer veriliyor. Gazetelerin tanıtıldığı bu bölümde, Türkiye'den tek gazete var. Evet, tahmin ettiğimiz gibi Milliyet.

       BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ: Milliyet 50 yılının tamamını, bağımsız ve tarafsızlık duygusu içinde yaşamış bir müessesedir. Benden önce öyle idi, benim zamanımda da böyle oldu. Milliyet'i kişilerin duyguları, şahısların keyifleri değil, anayasasındaki ilkeler, evrensel meslek kuralları yönetti. Bu koşullarda bağımsızlığını sapasağlam koruyor olması, yeni 50 yıllara da ümit ve inançla bakmamızın en güçlü nedenidir.

       ŞEREF DOLU BİLANÇO: Milliyet yarım asır boyunca gazeteciliğin evrensel ilkelerini uygulamış, insan haklarına, demokrasiye, basın anlakına bağlı kalmıştır. Bu akşam burada böyle bir gazetenin her saniyesi şeref, haysiyet ve gururla dolu bilançosunu bütün samimiyetimle savunuyorum.

       HAKLININ YANINDA: Biz hep şuna inandık. En büyük güç haklılıktır. Biz hep haklının yanında olduk. 50 yıllık Milliyet mucizesi bu müstesna formülde yatar. Milliyet halka açık sermaye yapısı, binlerce pay sahibi ve 1500'ü aşkın çalışanıyla dünya basınında haklı başarıya ulaşmış bir gazetemizdir. Bu gazetenin kurucusu Ali Naci Karacan'ı, dostum Ercüment Karacan'ı, bu yolda hayatını vermiş yönetmeni ve başyazarı Abdi İpekçi'yi ve şimdi aramızdan ayrılmış bütün çalışanları rahmetle anıyorum.

       Gecenin evsahipliğini yapan Doğan ailesi toplu halde. Önde Sema Doğan ve Aydın Doğan... (soldan sağa). Ali Sabancı, Hürriyet Gazetesi Pazarlama Operasyon Grup Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Begüm Doğan, Doğan On Line Genel Müdürü Hanzade Doğan, Kanal D İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Arzuhan Yalçındağ, Doğan Medya Grup Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ.

Milliyet’in kıdemlileri

Dışhaberler yazırımız Sami Kohen, Milliyet Murahhas Üyesi ve yazarımız Doğan Heper, CHP Genel Başkanı ve eski başyazarımız Altan Öymen ile yazarımız Hasan Pulur, gecede biraraya geldi.

Geceden notlar

       860 kişi hazırladı 600 kişi ağırladı
       * Tören haberleri ile fotoğraflarının yer aldığı "Milliyet özel baskısı" aynı gece kısa bir sürede hazırlanarak konuklara dağıtıldı. Davetliler, gecenin sonunda, katıldıkları törenle ilgili ayrıntıları ve fotoğrafları "Size özel" adı altında 1500 adet basılan Milliyet özel sayısında basılmış olarak görme olanağı buldular.
       * Gecede 180'i sanatçı 600 kişi görev yaptı. Geceye hazırlığı da 860 kişilik bir ekip yaptı. Organizasyonu "NNN Halkla İlişkiler" gerçekleştirdi. Şirket sahipleri Nil Adula ve Nedim Göknil tüm ayrıntılarla ilgilendi.
       * Dekor tasarımını Vakko ve Espace'ın yaptığı gecenin ses ve ışık düzenini "Staras" gerçekleştirdi.
       * Belgesel ve şovları izlemek üzere Dolmabahçe Sarayı bahçesine dört dev ekran yerleştirildi.
       * Gecenin sonunda kadın ve erkek konuklara, ayrı ayrı tasarlanan Milliyet'in 50. yılı anısına özel olarak yaptırılmış dolmakalem ve katologlar armağan edildi.

       Milliyet için ne dediler?
       * ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz: Basında güven ve 50 yıl. Bu ikisi biraraya gelince Milliyet oluyor. Daha nice 50 yıllar dilerim.

       * DYP Genel Başkanı Tansu Çiller: En eski kurumlardan birisi Milliyet. Geçenlerde çok eski bir Milliyet geçti elime. Aynı meşale damgasıyla birlikte, Taksim Mitingi'ni yine Milliyet vermiş. Başarılarının devamını diliyorum. Bu kadar köklü bir kurumun geleceğinin de, o kökten alacağı güçle çok parlak olacağını düşünüyorum.
       * Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı: Milliyet, en güvenilir, en kurumlaşmış yayınlardan birisi. Keşke, tüm kurumlar, Milliyet gibi uzun ömürlü olsa. Milliyet'in daha birçok 50 yılı yaşayacağına inanıyorum.