The Others Milliyet seçmenin sözcüsü

Milliyet seçmenin sözcüsü

12.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Milliyet seçmenin sözcüsü

Milliyet seçmenin sözcüsü


TÜRKİYE, Milliyet Seçmen Hattı'nda. Vatandaş 'sözünü söylemeyi' sürdürüyor:
* Ayda Yaşin (Mersin - Ev kadını ve narenciye üreticisi): Bence Türkiye'nin en önemli sorunu topraktır. Mersin'deki tüm narenciye bahçeleri talan ediliyor ve yerlerine apartmanlar kuruluyor. Benim de bin dönümlük toprağım istimlak edildi ve yerine yüzme havuzlu bir kompleks yapıldı. Elimde kalan 30 dönümlük narenciye bahçesini de satışa çıkardım. Çünkü etrafı yerleşime açıldığından kısa bir süre sonra sulama yapamayacağım.
* Hatice Özaslan (Esnaf): Seçimin ertelenmesine karşıyım. En öncelikli sorun, eğitim ve sağlık reformudur. Doğudaki yurttaşlarımıza eğitim, sağlık ve bunun gibi hizmetlerin ulaştırılması lazım. Halkı bilinçlendirmek gerekiyor. Bunun için ben olsaydım her eve bir televizyon dağıtırdım.
* Nihat Arslan (Garson): Bence en acil sorun işsizlik ve yapısal sorunlar. Hayatı kolaylaştıracak politikalar geliştirilmeli. Gelir dağılımı eşit olmalı. Parti içi çekişmelere son verecek önlemler alınmalı.
* Sevim Suna (Erzurum / Pasinler - Ev Hanımı): Bizim bölgenin en önemli sorunu işsizlik. İş istiyoruz.
* Erol Ateş (Eskişehir): Hırsızlık yapmayan, yolsuzluk yapmayan ve birbirini aklamayan partiler istiyoruz.
* Hasan Yıldırım (Kağıthane / Nurtepe - Şoför): Oy kullanacağım ama bu kez hesabını da soracağım. Bizim oturduğumuz semtte en önemli sorun altyapı eksikliği. Bu sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulmasına ihtiyaç var. Son olarak diyorum ki, seçtiğimiz vekiller, belediye başkanları, hatta muhtarların bile uğramadığı mahallemize daha duyarlı davranılmalı. Yoksa bir dahaki seçimde yapılmayanların hesabını soracağım.
* Nazım Gedik (İstanbul): Serbest meslekle uğraşıyorum. Oy kullanacağım fakat hiçbir şeyin değişeceğine inanmıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana oluşturulan kanunların hepsi bugünkü şartlara göre yenilenmeli. Malesef yeni seçilecek meclisin bu soruna çare bulacağına inanmıyorum.
* İsmet Erdinç (Memur emeklisi): Kuşadası DSP yönetiminde görev aldım. Bence ilk önce Siyasi Partiler Kanunu değişmeli. Bu kanun değişmeden, Türkiye'de hiç bir şey değişmez.
* Hayati Sandık: Oy vereceğim ama her kesimde adaletin sağlanması için. Çünkü ben bir adaletsizlik yaşadım. Benim oğlum imam hatip lisesi öğrencisiydi. Fakat imam hatip liselerini meslek lisesi sayan kanun yüzünden, çok başarılı bir öğrenci olmasına rağmen, eğitimi zora girdi. Mesajım DYP, CHP, DSP ve ANAP genel başkanlarına; yaptığınız bu anti - demokratik uygulamaya cevabım en demokratik hakkım olan oyla olacak.
* Sezai Alpak (İstanbul/Bahçelievler): Bahçelievler Belediyesi'nin yaptığı sokak düzenleme ve kaldırım çalışmalarından şikayetçiyim. Sokak kaldırımlarını yeniden yapmak için bahçelerimizi işgal eden, ağaç katliamı yapan Bahçelievler Belediye Başkanı yeniden seçilmek için adaylığını koymuş. Acaba ne yüzle tekrar aday oluyor?
* Fahri Çelik (Ankara): Hükümet 7 - 10 milyar geliri olandan vergi almıyor, 500 milyon sermayesi olan küçük esnaftan 400 milyon vergi alıyor. Böyle adalet, böyle vergi reformu olur mu? Bu partilere nasıl oy verilir?
* Işık Özsancak (İstanbul - Emekli): Türkiyenin en acil sorunu mevcut politikacılar. Medyada görünenden farklı bir hükümet ve meclis bekliyorum.
* Çiğdem Sökmen (Ankara): Bizden ne yüzle oy istiyorlar merak ediyorum?

Seçim kervanı

MİLLİYET, seçim haberciliğinde bir yeniliğe daha imza atıyor. Deneyimli gazeteci Nazım Alpman ve fotoğraf editörümüz Yalçın Çınar yarından itibaren seçmenle bir arada olacak. Milliyet'in seçim minibüsünde sizlerle topluca seçimleri, beklentilerinizi, endişelerinizi konuşacak.