The Others Milo ve Simon'ın Prozzak gezegeni

Milo ve Simon'ın Prozzak gezegeni

16.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Milo ve Simon'ın Prozzak gezegeni

Milo ve Simonın Prozzak gezegeni


1960'lar kokan 'Hot Show' tüm dünya diskolarını etkisi altına almaya başladığında, Prozzak adında bir gezegen, bir Simon ve bir adet de Milo yavaş yavaş hayatımıza sızdı. Bir onlar mı eksikti? Evet, kesinlikle!


       "Benim teknikolor diskom
       Yavaş çekimde çok güzel görünüyorsun
       Quid Pro Quo
       Stereo olduğunu bilmiyordum!"

       Prozzak'ın, yani mor saçlı, mahsun bakışlı, Şeker Kız Candy'nin sevgilisi Anthony benzeri Simon ile, sürekli gözleri kapalı dolaşan, Arnold Schwarzenegger-vari Milo'nun aşk şarkısı "Hot Show" böyle bir şey işte. Hayatta duyduğunuz duyacağınız en 'teknik' aşk şarkısı.
       Aynı gezegenden olmadığım ve dolayısıyla Prozzakça bilmediğim için, kontağı mecburen Dünya gezegenindeki yansımaları Kanadalı Jason Levine ve James McCollum üzerinden kuruyoruz. Ruh çağırma seansı gibi.
       Fakat bu hakikaten şizofrenik bir hadise!

       Sana Milo mu diyeyim, James mi?
       İkisi de olur. Moduma göre değişiyor, ama bugün ikisi de uyar.

       Koyu renk saçlı olan mısın, sarışın mı?
       Sarışın. Mor saçlı olan, Simon.

       Bir müzisyen olarak oldukça erken kalkıyorsun.
       Evet, haklısın. Ben de normalde akşam üzeri beş gibi kalkarım. Ama bugün Milo erken kalkmak istedi. Halter çalışmak istediği için beni sabahın köründe uyandırdı!

       Bu projeye ne zaman ve nasıl başladınız?
       İki ya da iki buçuk yıl önce giriştik bu projeye. Jason ve ben zaten Philosopher Kings adlı bir grupta çalıyorduk. Sonra, beraber şarkı yazmaya başladık. İlk olarak "Europa" parçası çıktı ortaya. Jason'ın çok ilginç, 'sessiz' bir sesi vardı. O zaman, başka bir grup projesinin çok iyi olacağını fark ettik ve çalışmaya başladık.

       Projenin bir hikayesi var: Simon ve Milo, yani sen sürekli bir sevgi arayışındasınız. Bu, size verilmiş bir ceza, çünkü önceden birbirinizle savaşıyormuşsunuz, düşmanmışsınız... Bu fikir nasıl ortaya çıktı.
       Aslında gerçek bir hikaye bu, çünkü Jason ve ben tamamen farklı insanlarız ve Philosopher Kings'te sürekli kavga ederdik. Bir gün gerçekten, yumrukların konuştuğu çok feci bir kavga ettik. İşte, o kavgadan sonra, artık bunları geride bırakmaya ve birlikte şarkı yapmaya karar verdik. Bunun üzerine de, eskiden düşman olan Simon ve Milo'nun dostluğu, sevgiyi arama cezasına çarptırılmaları konsepti ortaya çıktı. Tamamen gerçek yani.

       Peki sonunda sevgiyi bulduğunuzda ne olacak?
       Söyleyemeyiz ki. Bilmiyoruz. Belki sonraki albüm için böyle bir son hayal etmeyi düşünebiliriz. Ama sanırım bu hikaye böyle devam edecek.

       "Mediterranean Lady" Yunanistan'da geçiyor...
       Evet, Korfu'da bir aşkı anlatıyor. Hiç gittin mi oraya?

       Hayır. Sen hiç Türkiye'ye geldin mi?
       Yok, hayır. Ama isterdim.

       "Europa" adında bir şarkınız var. Sound'unuz da Avrupalı zaten. Kartlarınızı Avrupa müzik listelerine mi oynuyorsunuz? Neden?
       Kesinlikle. Biz Kanada'da, Amerikan olduğu kadar İngiliz ve Avrupa müziği de dinliyoruz ve bunlardan etkileniyoruz. Prozzak için bolca '80'ler müziği, İngiltere çıkışlı new vawe dinliyoruz ve sonra bunları house'la birleştiriyoruz.

       Kanada müzik marketleri ne durumda, son günlerde en çok ne dinleniyor?
       Biz çok popüleriz. Korn en sevilen rock grubu sanırım. Türkiye'ye geldiler mi?

       Hayır, maalesef.
       Kesinlikle çok büyük bir grup. Rave kültürü, dans müzik kültürü çok geniş burada.

       Son zamanlarda dans müziği parçalarına Latin müziği öğeleri katmak pek popüler...
       Doğru. Çok tutuldu, çünkü çok güzel. Ben gitaristim, albümdeki bütün gitarları ben çaldım. Ve bir gitarist olarak, en çok etkilendiklerim flamenko müzik ile samba, bossanova gibi Latin Amerika müzikleri. Dolayısıyla, albümde Latin öğeler kullanmamız bunun doğal bir sonucuydu.

       Prozzak adını nasıl seçtiniz?
       Müziğin insanları, ayrıca Jason'ı, yani Simon'ı mutlu ettiğini görünce, hemen bu isim geldi aklımıza. Jason, aşk hayatı yüzünden depresyona girmişti. Beraber müzik yapmaya başlamamız, yani Prozzak şarkıları, onda 'ilaç prozzak' etkisi yarattı.

       Bu sizin ilk albümünüz. Hemen büyük bir hit çıkarmak sizi şaşırttı mı?
       Tabii, sürpriz oldu. Ama Simon ve Milo çok şaşırmadı. Çünkü onlar üç yüz yıldır müziği korumaya çalıştıklarından, bu ünü hak ettiklerini düşünüyorlar. Ama Jason ve ben, derin bir şükran duyuyoruz.

       Eklemek istediğiniz bir şey?
       Türkiye'deki dinleyicilerimize selam söylüyorum. İnternet orada ne durumda?

       Sanırım 1,5 milyon kullanıcı var.
       İsteyenler www.prozzak.com adresine girebilir. Jason'la sık sık siteye uğruyoruz, ziyaretçilerimizle sohbet ediyoruz.