The Others Mitingte kaza

Mitingte kaza

03.06.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mitingte kaza

Mitingte kaza

ANAP Lideri Mesut Yılmaz'ın moral bulduğu Giresun'daki "Refahyol'a güle güle" mitinginde tatsız bir kaza yaşandı. Miting öncesinde meydandaki vatandaşlara konser veren pop sanatçısı Kenan Doğulu'nun sahneden inmesinden sonra hazırlanan platform izdiham yüzünden çöktü.
Bu sırada ANAP Batman Milletvekili Ataullah Hamidi başından ciddi şekilde yaralandı. Manisa Milletvekili Tevfik Diker ve Afyon Milletvekili Halil İbrahim Özsoy hafif, Faysal Geyik isimli vatandaş da ayağından yaralandı.
Yılmaz, Ataullah Hamidi'yi helikopterle Trabzon'a, oradan da özel uçağıyla İstanbul'a gönderdi. Hamidi'nin hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.
Giresun meydanındaki mitinge 40'a yakın milletvekili katıldı. Milletvekilleri anons edilirken, en fazla alkışı İlhan Kesici ve Oltan Sungurlu aldı.
Giresun'un Eynesil ilçesinin DYP'li Belediye Başkanı Burhan Yetim, miting meydanında ANAP'a katıldı. Meydanda "Mesut Yılmaz'la elele Refahyol'a güle güle, Demokrasi için canımızı verdik, gerekirse yine veririz" afişleri dikkat çekti.
Yılmaz, kendisine bir kemençenin hediye edildiği alanda konuşurken, vatandaşlar "Şevki Yılmaz'ı da söyle" diye hatırlatmada bulundu. Yılmaz bunun üzerine, "Ondan bahsetme, utanıyorum. Adam hem Rize'li, hem de soyadı Yılmaz" dedi.
Çiller ve Erbakan'ı kirli ortaklara benzeten Yılmaz, son 5 aydaki mitinglerin aksine DYP lideri Çiller'e yüklendi. Daha önce eleştirilerini RP'ye ve Erbakan'a yönelten Yılmaz, Giresun'da eleştirilere Çiller'den başladı.
Yılmaz, Çiller'le şahsi ve başbakanlık kavgası yapmadığını, milletin menfaatleri yüzünden kavga ettiğini belirtirken, DYP liderinin milletten aldığı vekaleti ABD'de han - hamam almak için kullandığını vurguladı.
Yılmaz, daha sonra belediye tarafından yaptırılacak olan pazar yerinin temelini attı. Ardından da Giresun Kalesi'ni gezdi.