The Others Moggi haberi, UEFA kararı

Moggi haberi, UEFA kararı

01.12.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Moggi haberi, UEFA kararı

Moggi haberi, UEFA kararı



Türkiye'yi terör saldırılarının yanı sıra en çok meşgul eden konulardan biri de yine bu saldırılarla bağlantılı olarak - "güvenlik" gerekçesiyle - UEFA'nın Galatasaray - ve Beşiktaş maçlarını tarafsız sahaya alma kararıydı.
28 Kasım Cuma günkü Milliyet'te Ve Havlu Attık başlıklı haberde maçların dışarda oynanacağının kesinleştiği belirtilmekteydi. Haberde şöyle bir cümle vardı:
"Galatasaray yönetimi UEFA'ya Juventus maçını Almanya'nın Dortmund kentinde oynamak istediğini bildirdi. Sarı-kırmızılı ekibin başvurusu UEFA tarafından kabul edildi.."
Hakan Eren bu haberi okuduğu sayfada, alt köşede bir başka haberi görünce bir eleştiri notu yazmaktan kendini alamamış. Dikkatimizi İlginç Yorum başlıklı o habere çekiyor. Şöyle bir cümle var o haberde: "Juventus Genel Direktörü Luciano Moggi, maçın oynanmasına kısa bir süre kalmasına karşın stat konusunun netleşmemesinin kendisini tedirgin ettiğini söyledi. Moggi İtalyan gazetelerine 'Biz pazartesi günü bir uçağa biner, şuraya inin şeklinde bir emir gelene dek Avrupa semalarında dolaşırız' açıklamasını yaparak belirsizliğin sürmesine tepki gösterdi.."
Hakan Eren "Moggi açıklamasını UEFA kararından önce yapmış olsa bile bu haberin (yani İlginç Yorum başlıklı haberin) gözden geçirilmesi gerekmez miydi?" diye soruyor.
Yorum: Bazı haberler gün içinde değil, akşam saatlerinde gelişip netleşiyor. UEFA kararı haberi de yenilenmiş ve sayfanın başındaki yerini almış. Akşamın baskıya yetiştirme telaşı içinde, gözden geçirilmesi gereken o alttaki haber de yerinde kalmış. Tabii ki bu haliyle bir çelişkiye işaret ediyor, yanlış yorumlara neden oluyor. Aslında UEFA kararının gelmesiyle Moggi açıklamaları tamamen düşüyor, yani haberin kendisinin yerine bir başka haber konmalıydı.
* Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay'ın, cumartesi günlerinde Milliyet'in TV'de Sinema tanıtımları ile ilgili bir sitemi var. "Milliyet'in her gün bir TV sayfası var, rahmetli Erman Şener'den kalan güzel bir anı olarak ve onu hatırlatan bir üslupla burada başlıca filmler de duyuruluyor. Ama cumartesileri nedense bu sayfa iyice güdükleşiyor ve filmler ortadan kalkıyor. Oysa cumartesi tatil günü, TV izlemeye daha çok vakit ayrılıyor, üstelik o gün bol film de var" diye yazmış.
Yorum: Yazı İşleri Dorsay'a hak verdi. Sonuçlarını herhalde göreceğiz.




Dünya Haber Ombudsmanları Örgütü