The Others Muhtar - Uluç tartışması

Muhtar - Uluç tartışması

25.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Muhtar - Uluç tartışması

Muhtar - Uluç tartışması


  Hıncal Uluç NTV’deki "91. Dakika"programında Kopenhag’taki olaylarda, bizimkileri tahrik eden bazı TV’cilerin olduğu iddiasını gündeme getirdi. Ve Reha Muhtar ile Sadettin Teksoy’un isimlerini verdi. "Bana söylediler" dedi Hıncal Uluç... Kendisine nakletmişler. Şimdi bu nakletme konusu doğru. Yani bu tür iddialar maça giden bazı gazeteciler tarafından da anlatıldı.

  Tabii beklenen karşı atak salı akşamı Show TV ana haber bülteninde geldi. Reha Muhtar "akıllara durgunluk veren iftira" diyerek söze girdi. Sonra Muhtar ve Teksoy’un görüntüleri. Türklerin arasında "yapmayın çocuklar, sakin olun çocuklar" diyorlar.

  Tabii ki Reha Muhtar durup dururken reyting için de bu kadarını yapmaz diye düşünüyoruz. İddiaların asılsız olduğunu düşünmek istiyoruz. Ülkemizin "Anchorman - Robin Hood" u olarak gördüğümüz Reha Muhtar, bir süredir halkımızın nabzını tutmaya sıkı bir şekilde başladı. Mesela bunu Diyarbakır’da yaptı. Böyle bakınca, sanırım Kopenhag’da meydanda olmasını yadırgamamak lazım!

  Kopenhag olaylarından sonra şöyle oldukça seviyeli bir durum sözkonusu oldu. Bizimkiler ile İngiliz holiganların taşlı sopalı ve bıçaklı kavga görüntülerinin yayımlanıp yayımlanmaması üzerine bir tartışma başladı. Ardından yukarıda sözü geçen bazı TV’cilerin reyting uğruna azdırma durumlarına geçtikleri öne sürüldü. Alın iki tartışmayı yanyana koyun ve sonra düşünün. Türklerin postmodern Haçlı Seferi’ni nasıl püskürttüğünü düşlemek güzel bir hayal!

  İbrahim Tatlıses TV’de en çok görüntüsü geçen ünlü olarak yeni ünvanı ile konuşmaya ve görünmeye devam ediyor. TV’de fazla görünmenin zararlı olmadığını söylüyor, ama şaklabanlık yaparak bulunmanın da anlamsız olduğunun altını çiziyor. Buradan iki sonuç çıkıyor... Kendisi hiç bir şekilde şaklabanlık yapmamıştır. İkinci şık ise şaklabanlık yapmıştır ve bunları yapa yapa yapmamak gerektiğine karar vermiştir.

Not: Dün bu köşede yar alan yazıda Akşehir, yanlışlıkla Akhisar olarak yazılmıştır.