The Others Naif canavar

Naif canavar

17.10.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Naif canavar

Naif canavar


Ercan Güven, "Ters Köşe"de (Milliyet) İngiliz Milli Marşı'nı ıslıklayan seyirciye medyamızın tutumu ile ilgili yazıma atıfta bulunmuş. Medyamızın anlı şanlı yorumcularından biri ıslıklama olayını "az bile" şeklinde değerlendirip bu düşüncesini bariton sesi ile haykırıyormuş tribünde. Güven şöyle devam ediyor; "Sakın Mustafa Kemal'in yerdeki Yunan bayrağını kaldırtmasını falan anımsama sevgili Sina... Ve sakın şaşırma... Bu iş savaşa mavaşa benzemiyor, bu futbol. Para için oynanıyor, herkes para kazanıyor (...) ne kadar reyting o kadar para. Ne kadar gerilim o kadar reyting. Bu piyasada Reyting Canavarı, Kırmızı Şapkalı Kız kadar masum kalıyor sevgili Sina"... Bir ufak not... Bugün Alpay'a İngiltere'de yapılanlara bakın, bir de Alpay'ın İngiltere'ye neden gittiğini bir daha hatırlayın. Sonra ikisini yan yana koyun.
Yasemİn Bozkurt bu işi biliyor. Her kanalda bir şekilde kendini göstermesini bilmiştir. Çok izlenen, az izlenen hiç fark etmiyor. Uğraşıyor, didiniyor, hırslı. Beğenmemek, doğru olmadığını söylemek ya da "izlenme oranları" savaşları filan ile eleştirmek... "Kadının Sesi", köyden kente göç etmişlerin özel yaşam portreleri... Yeni İstanbul şehrinin sahiplerinin duygulara, cinselliğe dair çıkmazlarının gerçek hikâyeleri. Otobüs durağında bekleyenlerin, soba dumanı kokan mahallelerin, balkonlarındaki ipte çamaşırları hiç eksik olmayan evlerin hikâyeleri. Bu hikâyelerin arasında da şarkılar - türküler var... Hep beraber kalkıp oynuyoruz.
BLACKBURN Rovers-Gençlerbirliği maçını hangi İngiliz kanalı yayınladı bilmiyorum. Ama bir rezaletti. Her pozisyonun üç defa tekrarını getirdi ekrana. Bir maçın devre süresi kadar (yani 45 dakika) tekrar seyrettik diyebilirim. Bu nedenle maçı izleyemedik!
Dream TV'nin "Köprülatı" programında İzzet Öz vardı... Hey gidi günler... İzzet Öz ile rock müziği tanıdık. TV'de klip olayının ilk örneklerini (ki o akşam Barış Manço'ya çekilen "Little Darling" klibi yayınlandı), bugün dahi yapılamayan popüler kültür programlarını onunla tanıdık.
Not: Dünkü yazımda sözünü ettiğim "Popstar" jüri üyesinin adı Çağan, değil Armağan Çağlayan olacaktı. Düzeltirim