The Others Nesin kardeşlerin kavgası

Nesin kardeşlerin kavgası

07.07.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Nesin kardeşlerin kavgası

Nesin kardeşlerin kavgası


Mert İlkutluğ


Ünlü yazar Aziz Nesin'in oğlu Ateş Nesin'in haftalık Aksiyon dergisinde yayınlanan söyleşide, "Babam ateist değildi" açıklamasına kardeşi Ahmet Nesin sert tepki gösterdi. Ahmet Nesin, "Bu doğru değil. Babam subay okulundan ayrıldıktan sonra hep ateistti ama dine ve inananlara saygısı vardı. Ancak yobazlara ve şeriatçılara değil" diye konuştu.
Söyleşide "Sivas olayları" sonrası Aziz Nesin'in dine düşman olduğu ve bu olayların yaratıcısının babası olduğu yolunda bir izlenim yaratıldığını söyleyen Ahmet Nesin, "Babamın öldüğü ana kadar zekası çok açıktı. Zaten ölüm yıldönümünden çok Sivas olaylarının yıldönümüne denk getirilmiş bir söyleşi. Ağabeyim Ateş ne yazık ki, politik görüşü olmadığı için kullanılmış" dedi.
Söyleşide sayısız yanlışlar olduğunu kaydeden Ahmet Nesin şunları söyledi:
"Babam söylendiği gibi kurban kesmezdi, domuz eti yemezdi ama bamya da yemezdi, çünkü sevmezdi. Babamın ilk eşinin ismi Bedia değil, Vedia Hanım'dır. Şeytan Ayetleri'ni ağabeyimin söylediği gibi o değil Aydınlık yayınladı. Babamın Arapça yazdığını söylüyor. Babam Arapça değil, eski Türkçe yazardı. Bütün bu yazılanlar ne Sivas katliamını onun üstüne yıkmaya yeter ne de onu küçültür. Babam için üzülmedim çünkü yaşarken onunla çok insan uğraştı, ama ağabeyimin kullanılmasına çok üzüldüm."
Ağabeyinin söyleşisinde belirttiği gibi miras hakkındaki vasiyetnamede çocuklarıyla ilgili ek bir madde olmadığını belirten Ahmet Nesin, babasının bütün vasiyetinin tamamen yerine getirildiğini, Nesin Vakfı'nın da son derece düzenli ve sistematik çalıştığını kaydetti.