The Others Nilüfer iyi niyet elçisi

Nilüfer iyi niyet elçisi

04.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Nilüfer iyi niyet elçisi

Nilüfer iyi niyet elçisi

UNICEF Türkiye Milli Komitesi'nin "İyi Niyet Elçisi" seçtiği Nilüfer, özel bir çaba sarfetmediğini belirterek, "UNICEF Türkiye Milli Komitesi'nin beni böyle bir unvana layık görmesinden duyduğum mutluluk büyük" dedi.
Başkanlığını YÖK eski Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı, genel müdürlüğünü ise DSP Milletvekili Mümtaz Soysal'ın eşi Sevinç Soysal'ın yaptığı komite seçiminin kendisine sorumluluklar yüklediğini vurgulayan Nilüfer, şunları söyledi:
"Şimdiye kadar, İyi Niyet Elçisi seçilmek için özel bir gayretim olmadı. Bosnalı çocuklar yararına, sokak çocukları yararına konserler verdim. Rumeli Hisarı'ndaki konserlerimde stand açarak, UNICEF'e para toplanmasını sağladım. Sanıyorum komite, bu nedenle unvanı bana layık gördü."
Nilüfer şu açıklamasıyla yeni unvanına ısınmaya başladığını gösterdi:
"Son Londra seyahatimde kaldığım otelde, yatağımın başucunda küçük bir çikolata vardı. Onu yedim ve gelen faturayı incelediğimde, onun UNICEF çikolatası olduğunu anladım. İnsanlar o çikolatayı yiyerek, UNICEF'e küçük de olsa katkı sağlıyor. İstanbul'daki büyük otellerle görüşüp, böyle bir uygulama için çaba sarfetmeyi düşünüyorum. Türkiye'de UNICEF'e en çok para, kartpostallardan toplanıyor. Farklı etkinliklerle kaynak yaratılmalı. UNICEF'in bu anlamda çekeceği bir reklam ya da tanıtım filminde görev alabilirim."
UNICEF'in, "İyi Niyet Elçileri", "UNICEF Elçileri" ve "UNICEF Milli Komite İyi Niyet Elçileri" olmak üzere üç farklı kategoride ünlülerle işbirliği yaptığını belirten Nilüfer, "UNİCEF Milli Komite İyi Niyet Elçisi olarak, diğer elçiler gibi, ulusal düzeyde, medya ve parlamento da dahil olmak üzere, ülkedeki bütün kesimleri etkilemeye çalışacağım" dedi.
UNICEF'in dünyadaki elçileri şöyle:
"Belçika, Salvatore Adamo (şarkıcı); Brezilya, Renato Aragao (şarkıcı), Beniela Mercuri (şarkıcı); Kanada, Andrea Martin (aktör), Leslie Nielsen (aktrist); Finlandiya, Anna Hanski (şarkıcı), Eija Vilpas (TV yıldızı); Paraguay, Gloria Criscioni (şarkıcı); Portekiz, Pedro Couceiro (rallici); İspanya, Miguel Larraya (bisikletçi); İsviçre, Dimitri (kuklacı); İngiltere, John Fashanu (futbolcu); ABD, (oyuncular) Jane Curtin, Edward James Olmos, James Kiberd, Laurence Fisburne ve (şair) Maya Angelou."