The Others Notaların serüveni

Notaların serüveni

24.01.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Notaların serüveni

Notaların serüveni





Onlar gibisi gelmedi
1967’de kuruldu... 1976’da dağıldı... Çizer Kaan Ertem’in "artık bir araya gelin" kampanyası ile tekrar birlikte çalmaya başladılar. Şimdilerde yapılan "etnik müziğin" bizdeki babası onlar... Cahit Berkay, Engin Yörükoğlu, Serhat Ersöz ve Taner Öngür; yani Moğollar bu gece sizlerle. Hatırlatayım tekrar programdır. Fark etmez, her daim dinlenir ve izlenirler. Öyle değil mi?
TV8 / 21.00


Eurythmics hâlâ var
80’li kuşağın nostaljisi olmuştur; Annie Lennox gibi karizma ve ses sahibi bir hatun ile 70’li yılların folk - rockçısı Dave Stewart eşittir, Eurythmics. O yıllar sentetik sesler pek bir revaçtaydı. Hafif robotumsu yürüyüşler vs. new wave ile ortalığı kasıp kavurdu ve de o hızla geçti, gitti. Eurythmics ise ayakta kaldı. "Sweet Dreams" günlerindeki hali ile hatırlamak işimize geliyor...
CNBC - E / 01.00


Rüştünü ispat etti
90’lı yılların Türk Pop Müziği’ne armağan ettiği isimlerden biri. Bu kadar çok kişinin gelip gittiği bir ortamda Emel, kalıcı oldu. Mesela Erdal kayboldu (ikiliydiler). Aranjör olsun, söz yazarı olsun hep piyasanın iyileri ile çalıştı. Üç yıl aradan sonra "Arabesk" albümünü DMC’den çıkardı. Artık az ve öz iş yapma kıvamına geldiğini söyleyebiliriz Emel’in.
TRT 1 / 22.40


Kanal D’nin sevilen dizisi "Gülbeyaz" yeni bir macerayla karşınızda. Şevval Sam ve Nejat İşler’in rol aldığı dizide, iki ailenin elinde sadece Denizyıldızı adlı tekne kalır. Bu durumda Kadir ve Gülbeyaz aynı teknede çalışmak zorundadır.
Taha Akyol "Eğrisi Doğrusu"nda, Em. Org. Armağan Kuloğlu’nu ağırlıyor. Akyol ve Kuloğlu, "ABD’nin Irak’ı ne zaman ve nerelerden vurabileceği", "TSK’nın stratejik rolünün ne olacağı" ve "Savaşın ne kadar sürebileceği, nelere mal olabileceği"ni konuşacak.