The Others Öğremen atamaları yapıldı

Öğremen atamaları yapıldı

03.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Öğremen atamaları yapıldı

Öğremen atamaları yapıldı

1998 yılı birinci atama dönemindeki öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 16 bin 793 kişinin ataması yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda dün gerçekleştirilen bilgisayarlı kura çekilişinde, öğretmen adayları Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay'la birlikte bilgisayarla yapılan atama işlemini izlediler.
38 branşta gerçekleştirilen atamada işleminde, 1997 yılından kadro yetersizliği nedeniyle ataması yapılamayanlarla birlikte toplam 26 bin 717 başvurudan atama şartlarını taşıyan 21 bin öğretmenden, 16 bin 793'ünün ataması gerçekleştirildi. 16 bin 793 adaydan 2 bin 787'sinin eş durumundan ataması gerçekleştirilirken, branşları ve il tercihleri dışında atanmak istemeyen 2 bin 521 adayın ataması yapılmadı.
Atama işlemi öncesinde konuşan Uluğbay, gerçekleştirilen kura çekimi ile toplam altı ayda yaklaşık 49 bin 500 öğretmenin atamasının yapıldığını bildirdi.
Uluğbay, öğretmenliğin yeniden sevilen bir meslek haline gelmesi için bir çok önlem aldıklarını belirterek, "Güneydoğu'da öğretmenlik yapan arkadaşlarımızın tazminatları yüzde 150'ye yükseltilmiştir. Öğretmenlere her sene başında verilen kırtasiye giderleri tazminatının 8 milyon'dan 20 milyona, Eğitim Fakültesinde okuyan öğrencilerin burslarının ise 10 milyona yükseltildi" diye konuştu.

MEB Uluğbay, öğretmenlerin özlük haklarına ve bakanlığa 158 bin yeni öğretmen kadrosu verilmesine yönelik kanun tasarılarının Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçtiğini ve Meclis Genel Kurulu'na gelecek duruma geldiğini belirterek "Önümüzdeki hafta Genel Kurul'dan da geçmesini ümit ediyoruz" dedi.
158 bin yeni öğretmen kodrosunun üç yıla eşit yayılmak üzere bakanlığa tahsis edildiğini kaydeden Uluğbay, yatırım hamlesi çerçevesinde 3 - 4 fakültede yeni yapılacak olan okulların projelerinin tamamlanmak üzere olduğunu, bu okulların inşaatlarını denetlemek üzere müşavir mühendislik firmalarının tutulması ve inşaatları yapacak firmaların seçimine ilişkin ihalelerin hazırlıklarının olgunluk düzeyine geldiğini bildirdi.
1998 - 99 eğitim - öğretim yılı için 120'si ilköğretim, 40 lise olmak üzere toplam 160 okulun bilgisayar laboratuvarına kavuşturularak her ilçede en az iki okulun bu laboratuvarlara sahip olmasının sağlanacağını, bilgisayar ortamında işlenecek dersler için yazılım programlarının devam ettiğini belirtti.
Her öğretmenin bilgice kendisini yenilemek zorunda olduğunu ifade eden Uluğbay, "Öğretmenlik mesleğini seçtiğiniz andan itibaren kendi vicdanlarınıza, toplum vicdadına ve çocukların istikbali bakımından tarihi ve çok önemli bir sorumluluk altına giriyorsunuz. Aramıza hoşgeldiniz diyorum" diye konuştu.
Uluğbay, türban genelgesi ile ilgili soruları yanıtlamaktan kaçındı.
Öte yandan kura çekilişinden sonra bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan,eğitim camasına katılan yeni 16 bin öğretmene başarılar diledi. Çekilişten önce saat 9:30'da Uluğbal'la görüşme yaptıklarını belirten Özcan, yılan hikayesine dönen öğretmenlerin tazminatlarındaki artış ve ek ders ücretlerindeki artış konusunu dile getirdiklerini bildirdi.

Yazarlar