The Others Öğrenci girdi 'siyasi' çıktı

Öğrenci girdi 'siyasi' çıktı

09.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Öğrenci girdi 'siyasi' çıktı

Öğrenci girdi siyasi çıktı


Kalbinde iki kurşunla cezaevine konan Sevgi İnce, dün tahliye edilirken açık konuştu: İçeri girmeden sıradan öğrenciydim. İçeride yaşadıktan sonra oldukça siyasallaştığımı belirtmeliyim..


       Terör örgütü PKK'ya katılan ablasını ararken dört yıl önce Bingöl'de yaralı yakalanan, ancak kalbinin yakınlarındaki iki kurşun nedeniyle seyahat edemediği için mahkemeye hiç çıkarılmayan Sevgi İnce, İstanbul DGM'ye talimatla ifade verdikten sonra tahliye edildi.
       PKK üyesi olduğu gerekçesiyle idam istemiyle yargılanan İnce (18), dün avukatı Eren Keskin ile İstanbul 3 No'lu DGM'ye gelerek ifadesini verdi.

'Sürekli işkence gördüm'

       Koltuk değnekleri nedeniyle yürümekte zorlanan İnce ifadesinde, "Cezaevine düşmeden önce siyasi konularda pek bir şey bilmiyordum. Sıradan bir öğrenciydim. İçeride yaşadıktan sonra oldukça siyasallaştığımı belirtmeliyim" dedi.
       Tutukluluğu sırasında sık aralıklarla işkence gördüğünü ve itirafçı olduğu söylenen kişileri zorla dinlediğini belirten İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
       "Bana bir türlü inanmadılar. Sık sık kendimi kaybettim. Cezaevinde Hepatit - B'ye yakalandım. Ayağımdaki bomba parçaları da kalbimdeki kurşunlar yüzünden alınamadı. Tansiyonum yükseldi."

Ağabeyi de 'içeriden'

       Mahkemesinin süreceğini kaydeden İnce, izin verilmesi halinde, tedavi için İsviçre'deki teyzesinin yanına gidebileceğini de sözlerine ekledi.
       Tahliyesinin ardından gittiği evinde kendisini karşılayan gençkızın annesi Rahime İnce de gözyaşlarını tutamadı. Sevgi İnce'nin ağabeyi Yılmaz İnce'nin de altı yıl Bayrampaşa Cezaevi'nde kaldığı, burada tüberküloza yakalandığı ve 1997'de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.