The Others Öğretmene askerlik yazın olacak

Öğretmene askerlik yazın olacak

02.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Öğretmene askerlik yazın olacak

Öğretmene askerlik  yazın olacak

MİLLİ Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay, eğitim ve öğretimin aksamaması amacıyla öğretmenlerin yaz tatillerinde askerliğini yapabilmesi için yeni bir taslak üzerinde çalıştığını söyledi. Uluğbay, Van'ın Edremit ilçesi İlköğretim Okulu'nda kendisini soru yağmuruna tutan öğretmenlere müjdeli haberler verirken, Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde 3 yıl görev yapan öğretmenin 4 yıl görev yapmış sayılacağını ve özlük haklarının geliştirileceğini belirtti.

İncelemeler ve açılışlar yapmak üzere Van'a giden Bakan Uluğbay, Edremit İlköğretim Okulu'ndaki 50 yoksul öğrenciye giysi ve kırtasiye yardımı dağıttı. Öğretmenler, yardım töreninden sonra Milli Eğitim Bakanı Uluğbay'ı soru yağmuruna tuttu. `Ek ders ücretleri, özlük hakları, kıdem yükseltme ve askerlik' konularında sordukları sorular ile Bakan'ı terleten öğretmenler Uluğbay'dan müjdeli haberler aldı. Öğretmenlerin kemikleşmiş sorunlarını çözmek amacıyla yeni bir taslak üzerinde çalıştığını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Uluğbay, ek ders ücretlerinin yüzde 300 ile 400 arasında arttırılacağını belirtti.

Özellikle Sekiz Yıllık Kesintisiz Eğitim'in aksamaması için öğretmenlere büyük önem verdiğini söyleyen Uluğbay, erkek öğretmenlerin yaz tatillerinde görev yerlerinde askere alınacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü, "Özlük haklarınız geliştirilecek. Erkek öğretmenlerin en büyük sorunu olan askerlik konusunda öğretmenin görev yerinde hem de yaz tatillerinde askerlik yapması için çalışıyorum. Aralık ayına kadar uygulama netleşecek. Ayrıca kıdem yükseltme sorununuz giderilecek. Doğu ve Güneydoğu Andolu Bölgesi'nde 3 yıl görev yapan öğretmen 4 yıl görev yapmış sayılacak."

Yazarlar