The Others "Oku anneciğim oku"...

"Oku anneciğim oku"...

16.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Oku anneciğim oku"...

Oku anneciğim oku...


Turgay İpek Erzurum


Her çocuk gibi Ümranla ile Nagihan da okula başladığı günlerde anneleri yanlarından hiç ayrılmadı. Okulun açıldığı ilk günlerde anneleri, arkadaş ve öğretmenlerine alışıncaya kadar sıralarında oturdu.
Aradan yıllar geçti, şimdi lise son sınıf öğrencisi Ümran (17) ile lise birinci sınıf öğrenci Nagihan Eren (14) kadeşler, anneleri Saadet Eren'i (35) kursa götürüp getiriyor.
Erzurum Halk Eğitim Merkezi'nde açılan okuma - yazma kursuna anneleri Saadet Eren'i (35) kayıt yaptıran iki kız kardeş, "Annemiz kursta yabancılık çekmesin diye birlikte gidip geliyoruz. Alışıncaya kadar derslere girip sırada birlikte oturduk" diye konuştu.
Kısa sürede okuma ve yazmayı öğrenen dört çocuk annesi Saadet Eren, "Çocuklarımın beni okula götürüp getireceği aklımın ucundan geçmezdi. Açılan bu kursa okumaya hevesli olduğumu bilen iki kızım tarafından yazdırıldım. Ortama alışmam içinde benimle birlikte gidip gelmeye ve hatta aynı sırada oturup derslerime yardım etmeye başladılar. Kısa sürede okuma ve yazmayı öğrendim. Çocuklarım sayesinde cehaletten kurtuldum. Çok mutluyum" diye konuştu.
Her sabah annelerini okula götürüp getirmekten büyük bir mutluluk duyduklarını anlatan Eren kadeşler, "Annemiz, okuma yazmayı bilmediği için bunu hep kendine sorun ediyordu. Okuma - yazma kursunun açıldığını öğrenince hiç düşünmeden annemizi kayıt yaptırdık. Bize tek başına gidip gelemeyeceğini söyleyince kendisine eşlik etmeye başladık. Yaklaşık bir aydır birlikte kursa gidip geliyoruz" dediler.