The Others Okula değil ölüme indiler

Okula değil ölüme indiler

25.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Okula değil ölüme indiler

Okula değil ölüme indiler


Denize çakılan Mısır uçağında yaşamını yitirenlerin çoğu, yaz tatilinden dönen minik öğrenciler


       Kahire - Manama seferini yaparken Bahreyn açıklarında denize çakılan uçakta hayatını kaybeden 143 kişinin üçte birinin çocuklar olduğu belirlendi.
       Yetkililer, Gulf Air’in Airbus A - 320 tipi uçağının yolcu listesinde aynı soyadlara sahip insanların çokluğuna da dikkat çekerken, yolcu yakınlarının toplandığı Bahreyn’in Manama oteli, trajik bir film sahnesine dönüştü.
       Kimlik tespiti için bekleyen bir Bahreynli’nin feryadı kazanın acısını bütün çıplaklığıyla ortaya koyuyordu: “Mısır’a tatile giden hamile karımı ve 1.5 yaşındaki oğlumu kaybettim."
       Yetkililer, ölen yolcuların çoğunun Mısırlı ve Bahreynli olduğunu belirtirken hayatını kaybedenler arasında, iki İngiliz, bir Avustralyalı, bir Kanadalı, üç Çinli, bir Sudanlı ve bir Koreli’nin dışında, ABD’li diplomatik bir kuryenin de bulunduğunu açıkladı.

       Şanslı işçi
       Kahire Havaalanı’nda pasaport kontrolünde takılan bir Mısırlı işçi faciadan şan eseri kurtuldu. Havaalanında görevli bir polis memuru, 27 yaşındaki Hişam El Hüseyni adlı işçinin, çalışma izninde bir sorun olduğu için Körfez sularına düşen Gulf Air uçağına binemediğini söyledi. “Tanrı’ya ne kadar şükretsem azdır, o bana yeni bir hayat verdi" diyen El Hüseyni de havaalanına giderken içine uçağa binemeyeceğine yönelik bir sıkıntı düştüğünü dile getirdi.

       Kara kutular bulundu
       Yapılan aramalarda uçuş bilgilerini ve kokpit ses kayıtlarını içeren iki karakutunun bulunduğu bildirildi. Görgü tanıklarının, uçağın motorlarından birinin alev aldığı yönündeki iddialarını yalanlayan Bahreyn Sivil Havacılık Dairesi, teknik bir komisyonun kazayla ilgili tüm olasılıkların değerlendirileceği bir soruşturma başlattığını kaydetti.

       Motor yandı
       Komisyonun özellikle uçağın düşüş nedeni olarak ‘motor arızası’ olasılığı üzerinde duracağı vurgulandı.
       Bazı görgü tanıkları, uçak denize çakılmadan önce motordan alevler çıktığını söylerken, bir başka görgü tanığı da patlama sesi duyduğunu anlatmıştı. Ayrıca uçağın alçak uçarak piste doğru giderken, birden bire denize döndüğü iddia edilmişti.

       Pilot tecrübeli
       Havaalanı yetkilileri uçağın pilotunun 21 yıllık bir deneyime sahip olduğunu belirtirken, Airbus şirketi uçağın 17.177 saat uçtuğunu ifade etti.

Yazarlar