The Others OKUR YORUM

OKUR YORUM

27.01.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

OKUR YORUM

OKUR YORUM

OKUR YORUM

Herkes çiçeği hedef alıyor
Fakİrlİk edebiyatı yapmak istemeyen herkes çiçeği hedef alıyor. Bizler çiçek ile geçimini sağlayan yetiştirici - perakendeci ve kooperatifleri ile 2 milyona yakın kişiyiz. Sürekli her önüne gelen, "çiçek israftır. Açılışa, düğüne, mezarlığa götürme" diyor. Peki bizler ürettiğimiz çiçeği nereye satalım. Seralarda domates, biber eksek para etmiyor. Tarım ülkesiyiz deniyor ve ilk önce işbaşına gelen hükümet bakanları, "bana çiçek göndermeyin" demekle işe başlıyor. Hollanda’nın ikinci gelir kalemi çiçekçilik işi. İngiltere’de Leydi Diana’nın mezarlığına bir haftada 8 trilyon liralık çiçek bırakılmıştı. Bizim o yılki Türkiye geneli yıllık satışımız 2 trilyondu. Çiçekçiliğe destek olunacağı yerde köstek olunuyor. Çiçek sevgidir, dostluk ve güzelliktir, çiçekten kimseye zarar gelmemiştir, gelmeyecektir.
M. Kemal Atacan - Bursa

Çiçek israf değildir
Ben, eşimle birlikte çiçeklik yapıyorum. Defalarca bazı kendini bilmezlerin çiçek hakkındaki yazıları ve konuşmalarıyla karşılaştık. Bir bakan, "bana çiçek göndermeyin" der. Bir bilim adamı çıkar, "çiçek mekruh ve israftır" der. "Cenazeye, düğüne, mezara çiçek göndermeyin, eğitim vakfına bağışlayın" denir. Alın teriyle çalışıp çocuklarımızı okutmak bizim en doğal hakkımız. Televizyonlarda alın teriyle hayatlarını kazananlar değil de, banka hortumlayanlar, Meclis’e alınan fuzuli insanlar konuşulsa (280 eleman) çok daha iyi olacak. Bizim verdiğimiz vergiyle maaşlarını alan bu insanlar, biraz millet ve meslekler hakkında bilgi sahibi olurlarsa çok sevineceğiz. Okuyan ve aile geçindiren birçok çiçekçi ve çiçekçi çocuğu var. Çocuklarımızı alnımızın teriyle okutmak istiyoruz. Yaşar Nuri Öztürk’ün Ayşe Özgün programındaki konuşmaları bardağı taşıran son damla oldu. Müslümanlığın bilimini yapan bu beyefendinin başkasının rızkını kesmesi Müslümanlık dinine yakışır bir fikir değildir. Günde en az 12 saat çalışarak cumartesi ve pazar tatil yapmadan 365 gün çalışan, biz çiçekçilerin sorunlarını dile getirirseniz bizleri çok mutlu edersiniz.
Hanife Mersin - Bursa

Vatan haini reyting
Teknolojİk yenilikler üretimin artmasına refah seviyesinin yükselmesine ve de toplumsal bütünleşmeye öncülük eder. Evrenselleşmeye giden ekonomi özellikle teknolojiyi iletişim alanında çok başarılı bir şekilde kullanabilmektedir. Fertleri tüketici haline getirmektedir, hatta bu tüketim kendilerini feda edebilecek boyutlara ulaşmaktadır (sigara, içki, uyuşturucu). Bir devletin en temel görevlerinden biri bütünlüğü korumaktır. Bunun en temel destekçisi toplum huzurudur ve bunun sağlanması birtakım şartları gerektirir. En önemlisi eğitimdir. Özellikle televizyonların aileden daha fazla eğitim vermesi ürkütücüdür. Şikayetim neleri tükettiğimize ve teknolojiyi nasıl kullandığımızadır.
Özgür Manap-Çanakkale

e-posta:



ENTELLEKTÜEL BAKIŞ