The Others Ölenler toprağa olaylı verildi

Ölenler toprağa olaylı verildi

01.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ölenler toprağa olaylı verildi

Ölenler toprağa olaylı verildi


       Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'ndeki isyanda ölen tutuklu ve hükümlüler toprağa verildi. Nevzat Çiftçi'nin İzmir Menemen'deki cenaze töreninde 65, Malatya'da defnedilen Abuzer Çat'ın cenazesinde ise gösteri yapan sekiz kişi gözaltına alındı.
       İsmet Kavaklıoğlu, Önder Gençaslan ve Mahir Emsalsiz'in cenazeleri önceki akşam Ankara'da Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedilirken Ahmet Savran'ın cenazesi Aydın'a, Aziz Dönmez ve Halil Türker Tokat'a, Zafer Kırbıyık Adana'ya Ümit Altıntaş İstanbul'a, Abuzer Çat Malatya'ya, Nevzat Çiftci de İzmir Menemen'e gönderildi.
       Ömürboyu hapis cezasına çarptırılan TKP / ML üyesi Nevzat Çiftçi'nin cenazesi İzmir'in Menemen ilçesine bağlı Helvacı beldesinde geniş güvenlik önlemleri altında defnedildi. Cenazeye katılan 400 kişilik grubun sloganların ardından jandarmaya taş atması gerginlik yarattı. Jandarma, gruba müdahale ederek 65 kişiyi gözaltına aldı.
       Nevzat Çiftçi'nin ağabeyi Mehmet Çiftçi, "Kardeşime, işkence edilmiş. Bu bir katliamıdır. Ölümünden Başbakan Ecevit sorumludur. İstifaya çağırıyorum. Kardeşim düşünce suçlusuydu" dedi.
       Aynı örgüt adına eylemler yaptığı gerekçesiyle 15 yıla mahkum edilen ve 4 yıldır cezaevinde bulunan Abuzer Çat'ın (31) cenazesi de, dün sabah ailesinin Paşaköşkü semtindeki evinden alınıp Malatya Şehir Mezarlığı'na götürüldü. Bu sırada jandarma, 150 kişilik bir gruptan mezarlığa girerken ellerindeki pankart ve afişleri bırakmalarını istedi. Tartışmada iki kişi gözaltına alındı. Konuşmalar ve okunan şiirlerin ardından törenin son bölümünde bir grup genç, slogan attı. Jandarma bu gruba da müdahale edip, altı kişiyi daha gözaltına aldı.

Sessiz defin

       Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği (TİKB) üyesi Zafer Kırbıyık da Adana Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi. Baba Mustafa Karabıyık, örgütün cenaze için tören düzenlemesini ve örgüt elemanlarının katılmasını istemedi.
       DHKP / C'li mahkumlar Halil Türker ile Aziz Dönmez'in cenazeleri de dün sabaha karşı geniş güvenlik önlemleri altında Tokat'a getirildi. Halil Türker'in cenazesi Merkez Ali Mezarlığı'nda, Aziz Dönmez'in cenazesi ise Yeşilova Mezarlığı'nda sessiz bir şekilde toprağa verildi. İki mahkumun cenaze törenine de aileleri ve yakın akrabalarının dışında kimse katılmadı.