The Others Örsan Öymen'i özlemle andık

Örsan Öymen'i özlemle andık

23.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Örsan Öymen'i özlemle andık

Örsan Öymeni özlemle andık


ASLI ÖKTENER İstanbul


       Gazetemizin usta kalemlerinden Örsan Öymen, ölümünün 13. yıldönümünde mezarının başında anıldı.
       Bodrum'da 22 Temmuz 1987'de geçirdiği kalp krizi sonucu 49 yaşında hayata veda eden Öymen için dün Zincirlikuyu Mezarlığı'nda düzenlenen törene eşi Gisela, kızı Yasemin ve ağabeyi CHP Genel Başkanı Altan Öymen ile eşi Aysel Öymen'in yanı sıra Milliyet Gazetesi Murahhas üyesi Doğan Heper, CHP MYK üyesi Algan Hacaloğlu, dostları ve meslektaşları katıldı.
       Doğan Heper konuşmasında, Örsan Öymen'de iyi bir dost, arkadaş ve gazeteci vasıflarının bir arada bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:
       "Öymen ile çalışma fırsatını bulanlardan biriyim. Onu en fazla iyi bir insan olarak hatırlıyorum. Gazetecilik vasıflarını ve bu daldaki başarısını bütün kamuoyu biliyor. Kendisi iyi bir araştırmacı gazeteci, bunun üstünde iyi bir köşe yazarıydı. Milliyet için 'Çok büyük geniş bir fikir marketi' derdi. Çeşitli değişik görüşlerin bir arada bulunmasıyla, kamouyunun ancak bu şekilde olabileceğini söylerdi. Onu saygıyla, sevgiyle anıyoruz."
       Törende, Gizela ve Yasemin Öymen, Örsan Öymen'in mezarına güller bırakırken, bir imam da dualar okundu.
       Anma törenine, gazetemiz sahibi ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Doğan Heper, Altan Öymen, Algan Hacaloğlu ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından çelenk gönderildi.