The Others Pazartesi yazıları

Pazartesi yazıları

04.08.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Pazartesi yazıları

Pazartesi yazıları


CUMARTESİ akşamı televizyonda hiçbir şey yok. Bir kanal kapalı, ikisinde de futbol maçı vardı. Futbolu izlerim. Ama bu hazırlık karşılaşmaları pek tat vermiyor. Bir de hepsini yayınlıyorlar. Sıradan kulüplerle oynuyorlar, onları da veriyorlar. Mesela Inter ile Galatasaray'ın maçı tamam. Yine o eski günler geri mi geldi diye düşündüm. Hani daha sahaya çıkarken mağlup olduğumuz yıllar.
BİZİM torunlar "Serseri" diye bir dizi var. Pek seviyorlarmış... Geçen gün hanıma söyledi... Futbol maçından sonra başladı dizi. Vallahi pek bir şey anlamadım. Her kafadan bir ses çıkıyor dizide. Kuşak farkı bu olmalı. Onların sevdiği esprileri biz anlayamıyoruz...
KANAL 7'de bir türkücünün programı. Nikah da kıyılıyor. O sırada gelen konuklar da oynayıp eğleniyorlar. Ortada üstü sanırım kavun rengi bir örtüsü bulunan masa var. Köşelerinden fiyonk yapmışlar. Programı sunan türkücü kardeşimiz gelin ile damadın yanında oturuyor. Düğün, türküler, seyirciler ama nikah şahidini göremedim. Mutlaka gelmiştir de ben kaçırmışım.
HAKKI Devrim beyefendiyi hırka ile görünce şaşırdım. "Hanım, bu sıcakta o ufacık yerde hiç terlemiyor mu?" diye sordum. "Biraz akıl biraz mantık olsa bu soruyu sormazdın bana. Düşünsene yaz sıcağında ne olursa olsun hırka giyemeyeceğine göre belli ki kış zamanı çekilmiş bir program" dedi. Seyrederken hep böyle "acaba öyle mi acaba böyle mi?" diye düşünmek zorunda mıyız? Biz yorulmak için mi televizyon izliyoruz? Hayır, bilakis rahatlamak, düşünmemek için. Şimdi ben Hakkı beyin hırkayı bu mevsimde giymesinin mümkün olamayacağını bilmek zorunda mıyım? Yanına neden "tekrar programdır" diye yazmazlar?
YERLİ dizileri bir de tekrar elden geçerip yayınlıyorlar. "Sevilen bölümleri" diyorlar, "unutulmayan bölümler" de olabiliyor. Nereden biliyorsun kardeşim benim o bölümü sevdiğimi? Bari "tekrarını yayınlıyoruz" deyiver bitsin. Yaz gelince hep böyle olur. Sanki yazın insanlar televizyon seyretmiyorlar. Isıtıp ısıtıp yemeği veriyorlar. Sonbahar gelince ne olacak? Sanki çok şey değişecek hayatımızda, birden silkelenip yeni programlar izleyeceğiz. Kömür parası mı değişecek, emekli maaşı mı değişecek? Yazın da aynı, kışın da aynı, sonbaharda da aynı. O zaman niye temcit pilavı gibi eskileri yayınlıyorlar? Çalışın efendim yazın da bir şeyler yapın...