The Others Pazartesi yazıları

Pazartesi yazıları

26.11.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Pazartesi yazıları

Pazartesi yazıları

Pazartesi yazıları

BİZİM gelin, geçenlerde aradı, "Çocukları size bırakacağım" dedi. "Tabii kızım" dedim, pek öyle sık görüşmeyiz, işleri düşmese bırakmazlar. Hani oğlum olduğu için değil ama, üzülüyorum ona. Bizim gelin pek bir garip doğrusu. Telefonda bir konuşması var, soğuktan donarsınız. Tıpkı babasına benziyor. Adam sürekli bunlara karışıyor. Karıştıkça gelin panikliyor, panikledikçe bizim oğlana yükleniyor. Neden evin işleriyle uğraşmazmış, neden az maaş alırmış, neden hâlâ şef olamamış? Sanki üç kişi evlenmişler. Babası dolduruyor, kızı bizim oğlanın üstüne salıyor. Vallahi kendisi sessizdir, ama gün gelir öyle bir kaçar ki... Bu kızla olmaz diye söyledik, ama dinletemedik. Neyse, kendisi bilir. Torunlar çok tatlı ama! Girer girmez eve "Babaanne, Maria’yı seyredeceğiz" diye üstlerini başlarını çıkarmadan televizyona koştular.

OTURDUM ben de başlarına, seyrettik beraber. Benim kurabiyelere bayılırlar, "Babaanne, pastanedekiler gibi" diyorlar. Yaptım bolca, koydum önlerine, paşa çaylarını da hazırladım, Melek Maria’yı izliyoruz. Hiç duymamıştım bu Maria’yı. Maria diye eciş bücüş bir şey. Şımarık mı şımarık. Tabii bunları onlara söyleyemiyorum. "Ne şirin kız değil mi babaanne" dedikçe, "Öyle yavrum öyle" diyorum. Bakıyorum neresini beğeniyorlar diye, melek değil şeytanın ta kendisi. Vallahi çocukların terbiyeleri bozulacak diye korkuyorum. Maria gibi iki tane veledi düşününce, neyse, zamane çocukları, bir şey diyemiyorsun ki...

HÜLÜ kızım ile Gülben evladım çekişiyorlarmış. Biz, beyle o dedikodu programlarına pek meraklıyız. Çocuklarla Maria’yı izlerken kendimizin de onlardan bir farkı olmadığını görmedim değil. Neyse, biz dönelim dedikodu programlarına. Hülü kızım ile Gülben kızımın aralarında bir çekişme varmış, bu programlardan öğrendiğimiz kadarıyla. Hülü kızım, son programında Haldun Dormen beyefendiyi davet etti. Hey gidi Dormen tiyatrosu... Gençliğimizde beyle de bir iki defa gitmiştik. Şimdi Hülü ile Gülben kızımın arasında Haldun beyefendi kalmış görünen. Haldun beyefendi "Dadı"da oynuyor, Hülü de Gülben kızıma gıcık kaptığı için Haldun Bey’i filminde oynatacakmış. Ne istiyorsunuz adamcağızdan? Amaaan, neyse, benim de çenem düştü. Alemin derdi beni gerdi.