The Others PKK baskını: 17 şehit

PKK baskını: 17 şehit

16.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

PKK baskını: 17 şehit

PKK baskını: 17 şehit

       HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesine bağlı Kamışlı köyünü basan PKK'lılar, iki asteğmen, bir uzman çavuş, yedi er ve yedi korucuyu şehit etti, 10 er ve bir korucuyu yaraladı. Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde de önceki gece yol keserek bir minibüsü gaspeden PKK'lılar, bir polis panzeri ve polis otosuyla, yolcu minibüsüne ateş açtı, güvenlik güçleriyle çatıştı.
       Önceki gece saat 23.00 sıralarında İran sınırından giriş yaparak Yüksekova merkeze bağlı Kamışlı köyüne gelen yaklaşık 100 kişilik terörist grubu, Jandarma Taburu ve Radyolink İstasyonu yakınındaki mevzileri bastı. Mevzilerde nöbet tutan yedi korucuyu şehit eden PKK'lılar, daha sonra radyolink istasyonuyla yanındaki Jandarma Karakolu'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Sabaha kadar süren çatışmada, iki asteğmen, bir uzman çavuş, iki er yaşamını yitirirken, PKK'lılar beş eri yanlarına alarak götürmek istedi. Direnen erleri kurşun yağmuruna tutan teröristler, daha sonra yine İran sınırına doğru kaçtı.
       10 er ve bir korucunun da yaralandığı baskından sonra bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi. Karadan yapılan takip operasyonları yanı sıra, helikopterleri de bölgede sürekli keşif uçuşu yaptı.
       Şehit düşen askerlerin Asteğmen Bahri Korkmaz ile erler Veysel İlat, Cihangir Kırat, Mesut İncesu, Mücahit Eken, Bedri Sueli ve Muhittin Günbey olduğu belirlenirken, bir asteğmen, bir uzman çavuşla bir erin isimleri öğrenilemedi. Baskında hayatını kaybeden koruculardan Kamil Çavunt ile Murat Çoktuğ Kamışlı Köyü'nde, Ahmet Karakuş, Nihat Kapucu, Mustafa Doğan, Tayyip Kayak ve Ali Doğan da Yüksekova'daki Aksu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
       Yaralı erlerle korucu Murat Özgen ise, Van ve Hakkari'deki hastanelerde tedaviye alındı. Bu arada PKK'lıların, 1993'te de aynı köyü bastığı ve Radyolink istasyonunda çalışan iki görevliyi kaçırıp 15 gün sonra serbest bıraktığı öğrenildi.

       Giresun'un Şebihkarahisar ilçesinde önceki gece yol keserek bir minibüsü gaspeden teröristler, bir polis panzeri ve polis otosuyla yolcu minibüsüne ateş açıp, güvenlik güçleriyle çatıştıktan sonra kaçtı. Olaylarda ölen ya da yaralanan olmazken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.