The Others PKK'da dağılma süreci hızlandı

PKK'da dağılma süreci hızlandı

25.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

PKK'da dağılma süreci hızlandı

PKKda dağılma süreci hızlandı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya karşı başlattığı bahar harekatı tüm hızıyla sürüyor. Küçük gruplara ayrılarak hedef küçülten PKK'lıların imhasına yönelik olarak "Baklava dilimi" harekatı başlatıldı. Bu arada PKK'daki iktidar savaşı nedeniyle örgütün dağılma sürecinin hızlandığı belirtildi.
Operasyonların yoğun olarak devam ettiği Diyarbakır'ın Lice ve Kulp ile Bingöl'ün Genç ilçeleri arasındaki dağlık bölgede PKK'lıların barınabilecekleri mağaralar tek tek aranıyor. PKK'lıların imhası için özel eğitimli birlikler devreye sokulurken, teröristlerin kent merkezlerine olası sızmalarına karşı da yoğun önlemler alındı. Bu arada, Şırnak, Hakkari ve Diyarbakır'dan kalkan Süper Kobra helikopterleri de operasyona katılan birliklere havadan gün boyu destek veriyor.
PKK'daki iktidar savaşı nedeniyle teslim olanların da arttığına dikkat çeken askeri yetkililer, teröristlerin gruplar halinde teslim olmasının söz konusu olduğunu ifade ediyor. Şemdin Sakık'ın Barzani'ye bağlı Peşmergelere teslim olmasıyla, teröristlerin gruplar halinde silah bırakacakları yönünde duyumların arttığını belirten askeri kaynaklar, terör örgütünde dağılma sürecinin hızlandığına işaret etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Güneydoğu'da gerçekleştirdiği iç güvenlik ve sınırötesi operasyonların yanı sıra, Karadeniz bölgesinde de PKK'ya yönelik arka arkaya operasyonlar yapılıyor. Son olarak Tokat - Amasya sınırındaki operasyonun ardından, önceki gün Ordu'nun Kumru ilçesinde operasyon başlatıldı.
Nevruz kutlamalarının yapıldığı geçen cumartesi bölgedeki mobil PKK grubuyla yeniden sıcak temas sağlandı. Kumru'nun Karaağaç köyüne gelen bir grup PKK'lı bir köy evine girerek, ev sahibinden kendilerine yiyecek vermesini istedi.
Ev sahibinin durumdan şüphelenerek arka kapıdan çıktığını gören dört kişilik PKK'lı grubu evde bulunan konserveleri alarak araziye çıktı. Güvenlik kuvvetlerinin bölgeye gelmesiyle birlikte başlayan çatışma sırasında zor durumda kalan dört PKK'lı içi yiyecek ve konserve dolu olan sırt çantalarını araziye bırakıp, kayıplara karıştı.

Bu arada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Nevruz öncesinde Şırnak bölgesinde gerçekleştirdiği Şehit Üsteğmen Sedat Pelit operasyonunda 55 PKK'lının öldürüldüğü kesinlik kazandı. Bölgedeki tarama çalışmalarının sonucunda el edilen bilgilere göre, operasyonda ortaya çıkarılan örgüt sığınaklarında çok sayıda silah ve mühimmatın yanısıra, 4 adet SAM-7 füzesi ele geçirildi.