The Others PKK'nın kaçış yolları kesildi

PKK'nın kaçış yolları kesildi

28.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

PKK'nın kaçış yolları kesildi

PKKnın kaçış yolları kesildi

KUZEY Irak'ta PKK'ya yönelik operasyona katılan birlikler, PKK'nın ana karargahlarının yer aldığı Haftanin ve Zap bölgesine doğru ilerliyor. Zaho bölgesini tamamen kontrol altına alınırken, 40 kilometrelik bir alanı kapsayan operasyona Türk sınırından korucular, Irak tarafından da IKDP Peşmergeleri destek veriyor.
Askeri birliklere daha önce PKK'da yer almış itirafçıların rehberlik yaptığı ve birçok kampın bu istihbaratlar doğrultusunda ele geçirildiği bildirildi. Suriye sınır hattındaki Beyaz Dağ ve Hayırsız Dağları çevresinde aşılmaz bir set oluşturan birlikler, PKK'lıların Suriye'ye kaçış yollarını tıkadı. Amediya bölgesindeki operasyonlara katılan zırhlı birliklerin Çukurca'nın karşısında yer alan Şeladız bölgesiyle Barzan'ı kontrol altına aldığı, sınır hattıyla iç bölgeler arasındaki bağlantının ise zırhlı birliklerce kesildiği ögrenildi. Birliklere eşlik eden Peşmerge sipahi birliklerinin Çukurca ve Şemdinli ilçelerinin karşısındaki Pervari bölgesinde Harkuk'a doğru hareket halinde olduğu, bu bölgelerin yakın zamanda kontrol altına alınacağı vurgulanırken, İran sınırının denetim altında tutulması için Peşmergelerin Zoran bölgesine yöneldiği belirtildi.

Bölgedeki çatışmalar daha çok Çukurca ilçesinin sınır hattıyla Zap bölgesinin bazı bölgelerinde yoğunlaştı. Çukurca'nın yakın kesimlerindeki Küçükcilo ve Şirin Boğazı alanında askeri birlikler korucular desteğinde ilerliyor.
Çukurca'nın Ertuş ve Eriş mıntıkalarında ilerleyen askeri birliklere PKK'lılarca taciz ateşi açıldı. Küçük gruplara ayrılan ve hedef şaşırtmaya çalışan PKK'lılara, güvenlik güçlerince aynı yöntemle karşılık verildiği, 10'arlı gruplar halinde hareket eden onlarca grubun PKK'lıları etkisiz hale getirdiği bildirildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri, Batufa, Begova, Derkar, Haftanin alanlarında güvenliği tamamen sağlarken, dağlık alanlarda operasyonlar sürüyor. Kent merkezlerinde örgüte yardım edenlere yönelik gözaltı operasyonlarında ise ilk belirlemelere göre 50'den fazla kişi gözaltına alındı.