The Others PKK'ya Tahran ve Bağdat da destek veriyor

PKK'ya Tahran ve Bağdat da destek veriyor

16.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

PKK'ya Tahran ve Bağdat da destek veriyor

PKKya Tahran ve Bağdat da destek veriyor

       PKK'nın ikinci adamı Şemdin Sakık, Diyarbakır DGM'ye verdiği savunmasında Suriye, İran ve Irak'ın PKK konusunda hemfikir olduğunu belirterek, "PKK'dan istekleri kavganın sürmesi yönündedir. Abdullah Öcalan'ın Şam'da kalmasının bedeli de kan dökmeye devam etmesidir" dedi.
       PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kan dökmeye devam etmesi halinde Şam'da krallar gibi yatıp kalkacağını belirten Sakık, örgüte Tahran ve Bağdat'ın da destek verdiğini öne sürdü. İran'ın kamp kurma izni verdiği PKK militanlarını muhafız yaparak sınırlarını korumaya çalıştığını dile getiren Sakık şunları kaydetti:
       "Bugün İran'ın batı sınırlarını PKK koruyor. İran'ın PKK'ya verdiği desteğin en önemli nedeni, Türkiye Cumhuriyeti'ni yıpratarak İslami bir düzen kurmayı amaçlamasıdır."
       Bağdat'ın da PKK'yı Türkiye'ye karşı koz olarak kullandığını belirten Sakık şöyle devam etti:
       "PKK'ya verilecek destek konusunda Suriye, İran ve Irak hemfikir olmuştur. PKK'dan istekleri ise kavganın sürmesidir. Bağdat, Kuzey Irak sınırlarını korumak için PKK'dan yararlanmak istiyor. Rusya ve Ermenistan'ın Türkiye'yle olan tarihi düşmanlıklarının yanı sıra bir de toprak talepleri vardır. Dolayısıyla var olan kavganın daha da yayılması, Karadeniz'e taşırılması talepleri vardır."