The Others Polis FM’in yasak listesi

Polis FM’in yasak listesi

15.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Polis FM’in yasak listesi

Polis FM’in yasak listesi


Turgay İpek Erzurum


Yurt genelinde dört ilde müzik yayını yapan Polis FM radyolarında, denetleme kurulunun belirlediği yaklaşık 100 "sakıncalı parça" çalınmıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Daire Başkanlığı müdürlerinin yanı sıra Polis Bando Takım Şefi'nden oluşan beş kişilik kurul, Ahmet Kaya, Ozan Arif, İbrahim Sadri ve Sefai'nin tüm eserlerine yayın yasağı uyguluyor. Polis FM radyolarında İbrahim Tatlıses'in, "Tombul Tombul Memeler" Ferda Anıl Yarkın'ın, "Hey Abla", Nazan Öncel'in "Sokarım Politikana" gibi parçaların çalınması da yasak.
İstanbul, Diyarbakır, Erzurum ve Ankara'da yayın yapan Polis FM'lerde çalışan memurlar, çaldıkları her parçayı yasak listesine göre belirliyor. Denetleme Kurulu, Polis FM'lerde, DGM'lik sanatçıların, "sivri dilli" söz ve müzik yazarlarıyla siyasi içerikli şarkı söyleyen sanatçıların kasetlerinin bulunmasına izin vermiyor. Yurt dışında verdiği konser nedeniyle DGM'lik olan Ahmet Kaya ile askerliğini yapmayan Tarkan'ın hiçbir parçası bu radyolarda çalınamıyor. Mahsun Kırmızıgül ile Nazan Öncel'in dört, Sezen Aksu ve İbrahim Tatlıses'in ise üç parçası yasak listesinde yer alıyor.
Her üç ayda bir yenilenen "yasaklılar listesi"ndeki sanatçı ve eserleri şöyle:
* Sanatçılar: Tarkan, Ahmet Kaya, İbrahim Sadri, Ozan Arif, Sefai. Ankaralı Turgut, Grup Vitamin.
* Eserler: Nükhet Duru: Melankoli; Sezen Aksu: Gülümse, Seni Kimler Aldı, Namus; İbrahim Tatlıses: Rakı İçtim Şarap İçtim, Erkekler, Tombul Tombul Memeler; Mahsun Kırmızıgül: Yıkılmadım, Arkadaş, Hemşehrim, Kızlar; Songül Karlı: Dersim, Kirvem; Edip Akbayram: Nice Nice Yıllara, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz; Ferda Anıl Yarkın: Hey Abla; Nazan Öncel: Kız Bebek, Sokarım Politikana, Demirden Leblebi, Hızlı yaşarken; Serdar Ortaç: Karabiberim.

Polis'te "Top 10"

Polis FM radyolarına gelen en gözde istek ise Mustafa Yıldızdoğan'ın "Ölürüm Türkiyem" parçası. Bu radyolardaki en çok istenen ilk 10 şarkı da şöyle: Mustafa Yıldızdoğan - Ölürüm Türkiyem; Sinan Özen - Ağlamasın Analar; İbrahim Erkal - Sırılsıklam; Serdar Ortaç - Vatan Borcu; Grup Ayna - Akdeniz;
Yurtseven Kardeşler - Canım Çıksın; Ferdi Tayfur - Kör Talih; İbrahim Tatlıses - Ağlıyorum Kahrımdan; Orhan Gencebay - Beni Böyle Sev; Hakan Peker - Bir Efsane.


Yazarlar