The Others Polisten linç dayağı

Polisten linç dayağı

10.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Polisten linç dayağı

Polisten linç dayağı


Antalya'da İsmet Dinç, yedi aylık oğlunu doktora yetiştirmek isterken otomobiliyle ters yöne girdiği için polisler tarafından kıyasıya dövüldü


ANTALYA'da ters yola girdiği için görevli polislerle tartışan İsmet Dinç, meydan dayağı yedi. Dinç'in polisler tarafından dövülmesi halk tarafından tepkiyle karşılandı.
İsmet Dinç yönetimindeki otomobil dün öğleden sonra bir süre önce tek yönlü hale getirilen Cumhuriyet Caddesi'nde ters yola girince görevli trafik polisince durduruldu. İsmet Dinç, yüksek ateş nedeniyle doktora götürdüğü yedi aylık oğlu Umutcan'ın ilaçlarını eczaneden almak telaşıyla bilmeden ters yola girdiğini belirterek, müsamaha gösterilmesini istedi.
Trafik polisinin ceza yazdıktan sonra ruhsatı vermemesi üzerine araçtan çıkan Dinç'in eşi Derya Dinç, "Çocuğum yüksek ateşli. Havale geçirme tehlikesi var. Acilen ilaç alıp eve gitmemiz gerekiyor" dedi. Bu arada çevrede bulunan polis memurlarından biri çocuğa bakarak, "Bu çocuk turp gibi. Gir içeri kadın" diyerek genç kadını azarladı. Polisin evrakları bir süre daha vermemesi üzerine tekrar araçtan inen Derya Dinç, "Anlamıyor musunuz? Bırakın gidelim" diye çıkıştı.
Trafik polislerinden biri, Derya Dinç'e ağır sözlerle hakaret edince İsmet Dinç de araçtan inerek polislerle tartışmaya başladı. İsmet Dinç'in kendileriyle tartışmasına sinirlenen ve sayıları 10 civarında olan polisler, karı - kocayı tartaklamaya başladılar.
Polislerin elinden kurtularak arabasına binip geri manevra yapan Dinç, bir motosiklete çarptı. Arabadan indirdikleri İsmet Dinç'i çevrede bulunan turistlerin gözleri önünde evire çevire döven polisler, vatandaşlardan tepki gördü. Kucağındaki çocuğuyla kocasını dayaktan kurtarmaya çalışan Derya Dinç'in çabaları da sonuç vermedi.
Meydan dayağının ardından karakola götürülen İsmet Dinç hakkında "görevli memura hakaret ve mukavemet" suçlamasıyla soruşturma açıldı.
Olayın görüntülerinin televizyonlarda yayınlanmasının ardından eşinin korkup kenti terkettiğini, kendisinin de çocuğuyla birlikte kızkardeşinin evine sığındığını vurgulayan Derya Dinç, "Hala olayın şokundayız. Eşim piyanist. Daha önce polisler için ücretsiz konser vermişti. Bize bu kadar kötü davranmalarını gerektirecek ne vardı, anlayamıyorum" diye sordu.
Bu arada Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ersin Yılmaz, bu olaydan son derece üzüntü duyduklarını belirterek, "Antalya Valiliği bu olaya karışan polisleri açığa aldı. Haklarında soruşturma açıldı" dedi.

Antalya'da ikinci dayak

İsmet Dinç'in meydan dayağı yediği Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda, 3 Şubat 1996 akşamı meydana gelen bir başka olayda, Celal Cankoru adlı vatandaş yaşamını yitirmişti. Meydanda yapılan "Sürekli Aydınlık İçin Bir Dakika Karanlık" eylemini izleyen Celal Cankoru, gözaltına alınmış, polislerce tartaklanan emekli teknisyen, kalp krizi geçirerek ölmüştü.



Yazarlar