The Others Protesto ettim...

Protesto ettim...

19.02.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Protesto ettim...

Protesto ettim...


  Seyircinin beklediği dizi "İkinci Bahar" atv'de başladı. Daha başlama vuruşu ile reklam girmez mi? Hem de sahnenin ortasında bölerek. Ben de bunun üzerine protesto ettim ve izlemedim. Bundan böyle okurlarıma da öneriyorum. "Çok izlenen" olduğu öne sürülen dizilere alınan reklamları protesto edelim ve izlemeyelim. Yani reklam alınmasın demiyoruz. Ama bunun da bir adabı vardır. 45 dakikalık dizi bir buçuk saat oynatılmaz? Bu tüketim ve pazarlama mantığına da terstir. Tüketimi körükleyeceğim diye milleti bezdirmenin hiçbir ekonomi kitabında yeri yoktur. Reklamverenler, TV yöneticileri ve reklamcılar "cart kaba kağıt" şeklinde reklam girmenin hangi işletme mantığına uygun olduğunu bir açıklasınlar?

  CNN Türk'e RTÜK'ten kapatma cezası geldi. "Bu ayıp, bu kaka" diye çocuğu dumura uğratan anne ve babalar vardır. Bizim RTÜK de aynen bu durumda. Her yere maydanoz...

  Koray Aydın İmar ve İskan Bakanı. Onu son zamanlarda hangi demeçleri ile hatırlıyoruz? Ankaragücü - Galatasaray maçı ile ilgili. Fatih Hoca'yı bile kızdırdı. Haberlerde izledik, maç sonrası Galatasaray'ı kutluyor. Siz imar konuları ile ilgilenin. Galatasaray zaten sizin demeçlerinizi aşmış durumda.

  TV 8'de Orhan Boran'ın sunduğu sohbet programı son zamanlarda dekor çalışması en başarılı olanlardan biri. Renk seçimi, oturma mekanları ve bunların kamera bütünleşmesini sağlanması mükemmel.

  Seren Serengil bir haber bülteninde (TGRT). Haber bültenlerinin saniyesi önemli. Yani magazin bile yapsan büyük bir olay vardır ortada, bunu gündeme getirirsin. Ama Seren Serengil'in kendisinin bile kara mizahını yaptığı evlenme işi (maymuna filan sarılmıştı!) bir ana haber bülteninde (ki bu TV kanalı habercilik yaptığının altını çiziyor) ele alınıyorsa diyecek bir şey yok!

  O dolar bazında maaşlar almadı. O, ekranı kullanıp dövizci sevgili bulmadı. O, kamerası omuzunda haberin peşinde koştu. O TV'lerin yüzlerce gerçek emekçi kameramanlarından biriydi. Ve bir haberin heyecanında kalbi durdu. STV kameramanı Osman Özküçük... Haberin içinde koşanların başı sağ olsun.