The Others Rektör, dekan bulamıyor

Rektör, dekan bulamıyor

08.04.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Rektör, dekan bulamıyor

Rektör, dekan bulamıyor

DİCLE Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mehmet Özaydın, öğretim üyesi konusunda zaman zaman büyük sıkıntılar yaşandığını, part - time sisteminin ise çalışma ve hizmet temposunu olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Üniversite bünyesinde yönetici sorununu aşmakta zorluklarla karşılaştıklarını ifade eden Özaydın, "Aylardır dekan bulmakta zorlanıyorum" dedi.
En son teknolojileri kapsayan cihazların yurt dışından getirtildiğini belirten Prof. Özaydın, "Sadece öğretim düzeyinde değil, idareci bazında da sıkıntılar yaşanıyor. Geceleri uykularım kaçıyor. İnsanlar ölmesin, sağlıklı yaşasın istiyoruz" dedi. Bu yörede öğretim üyesine yüzde 70, hatta yüzde 90 daha fazla ödeme yapıldığını hatırlatan Özaydın problemlerini şöyle dile getirdi:
"Diyarbakır, Türkiye'nin en güvenilir kenti konumunda. 27 yıldır burada hizmet veren öğretim üyeleri var. Halen Batı'ya gitmeyi düşünmüyorlar. Batı üniversitelerinde asistan kadrosuyla görev yapan onlarca öğretim üyesi bulunuyor. Ülke bütünlüğü için de bu arkadaşlarımız rotasyon sistemi ile göreve koşmalıdır. Nasıl askeri, polisi, hakimi, valisi geliyorsa onlar da gelmeli."