The Others Risk almak

Risk almak

07.10.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Risk almak

Risk almak



KONYASPOR - Fenerbahçe maçı 2 - 2 berabere... Daum, değişiklik yaparak Rebrov ile Yusuf'u aynı anda oyuna aldı. Lig TV yorumcusu Rıdvan Dilmen; "Bu kumar" demeye kalmadı, Rebrov golü atıverdi. Dilmen bu kez "kumarın tuttuğu"nu söyledi. Rıdvan Dilmen beraberliğe razı; Daum ise galibiyeti düşünüyordu. Ve ikisinin farkı buradaydı!

Zİya Kaptan (Şengül) "Telegol" programına katıldı da, ortalık şenlendi. Ahmet Çakar Hocam onsuz yapamıyordu. Ziya Kaptan'la, Çakar Hoca'nın keyfi de yerine geldi.

"Kurtlar Vadisi", oyuncu seçimi, çekimleri, aksiyonu, senaryosu ve müziği ile oya gibi işlenmiş bir dizi. "Musul'u ve Kerkük'ü almak", "Azerbaycan seçimleri için gönderilen paralar"dan bahsetmek... Bir "milliciler" sözü vardı. "Milliciler" muhafazakar oldukları için esctasy işine girmek istemiyormuş... Dizi oynarken ekranın altından geçen "sevilen melodileri dinleyin" reklam bandında önerilenler arasında "Çırpınırdı Karadeniz"in olması... Bütün bunlar bir tesadüf müydü?

"32. Gün" de bir tabu, bir burun kıvırma ve adına "toplumsal barış için unutalım" hikayelerinin anlatıldığı bir konu vardı; bu ülkede Alevilere neler yapıldığının tarihçesi ve Maraş Katliamı... Biz unutmayacağız, şehirler hiç unutmayacak. Türkiye hiç mi hiç unutmayacak. Bir Amerikalı'nın gelip o yıllarda Çorum'a, K. Maraş'a "O kim, bu kim " diye sorduğu da anlatıldı programda... "Kurtlar Vadisi"nden sonra başka hikâyelerin de filmi yapılsın...

TRT 1 pazar günü "Baba" filmini yayınladı. Bir isim, o filmin müziğini yapan ismi bir kere daha saygı ile anmak istedim; Nino Rota... Fellini filmlerinin karakterini çizen adam Nino Rota... Film müzikleri aslında daha önce yaptıklarını silip süpürdü Rota'nın.. Halbuki üç senfonisi, oratoryoları ve bale müzikleri var... Onun müziğinde her daim neşesi, gariplikleri, hüzünleri ile bir sirk vardır. Kahvelerde söylenen şarkıların melodileri sinmiştir notalara. Rota'nın farklı müziğinin temellerinde Weill, Rossini ve Satie'den de esintiler mevcuttur.

TV'de "Cüneyt Arkın Filmleri" başlığında bir kuşak yapılmasını teklif ediyorum. Bu konuda okurların da görüşlerini almak istiyorum.
Faks: 0212 505 63 60
Posta adresi: s.kologlu@milliyet.com.tr