The Others RTÜK komedyası

RTÜK komedyası

12.06.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

RTÜK komedyası

RTÜK komedyası


TAM komedi oldu TRT'ye genel müdür arayışı. Önce RTÜK cephesinde yaşandı bu komedi. Üç aday tespit edildi. İki aday, Mehmet Nuri Şahin ve Mustafa Ruhi Şirin'in (Şirin ve Şahin yani) BBP (Büyük Birlik Partisi) üyesi olduğu iddiası ortaya atıldı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet Nuri Şahin'in partinin disiplin kurulu üyesi olduğunu açıkladı. Şahin, Ankara 6. İdare Mahkemesi'nde dava açtı ve üye değil GİK üyesi olduğunu belgeledi. Tabii burada bir soru daha çıkmış oldu. Partiye üye olmayıp da nasıl GİK üyesi olunuyor? Efendim BBP'de oluyormuş! Neyse devam edelim... Bu durumda işler RTÜK içinde iyice arap saçına dönmüş oldu. Yeni bir seçim nasıl yapılacaktı? Hukuk Fakülteleri'ne filan soruldu. Sonunda RTÜK eski üç aday arasından en çok oyu alan Şenol Demiröz'ü Cumhurbaşkanlığı'na bildirmeye karar verdi. Ve ikinci komedi burada yaşandı. Meğer RTÜK'ün değiştirilen 4756 sayılı yasanın geçici 10. maddesinde "Yeni TRT Genel Müdürü'nü yeni üst kurul belirler" ibaresi yer alıyormuş! Cumhurbaşkanı da bu maddeye dayanarak Şenol beyi veto etti. N'olcek şimdi? AKP, Cumhurbaşkanı'na tekrar gönderirse onaylama zorunluluğu yok. Yeni RTÜK üyelerinin belirlenmesi durumu olabilir. Eh bu da epey zaman alır. Peki kardeşim bu geçici maddeden kimsenin haberi yok muydu da kendi kendilerine aday filan belirlemişler? Tam bir RTÜK komedyası.

ŞU "sanat dünyası" standartını bir belirleyebilsek... Şarkıcı Gülşen ile Gülben Ergen arasında bir "penguen" tartışmasıdır gidiyor. Bu tartışma "sanat dünyasını" fena karıştırmış... Geçenlerde de Yılmaz Erdoğan'ın "bakire kız isterim" tartışması yine bu sanat dünyasını karıştırmıştı! Sanat dünyasından kasıt nedir? Hangi kemancı, piyanist, ya da tiyatro oyuncusu, heykeltraş karışmış bu tartışmalara? Bir de penguenimiz var, o ayrı bir konu. Penguen kadar olsanız daha ne olsun yani!

CİGULİ yeni çalışması ile geliyor. "Benim sesim gibi dünyada bir tane yok, bir de benim gibi akordeon çalacak" dedi Star haberlerde. Ciguli gerçekten enteresan bir adam. Yaptığı çalışmaların alt yapılarındaki zenginliği bana mısın diyen "etnik gruplarımız" yapamamıştır. Kendi sesine ve enstrümanına güvenen bizde kaç tane "pop vitrini" isim vardır? Ayrıca bunları söylemek akıllarına gelir mi?