The Others Sabancı’nın eğitimdeki yeni gururu

Sabancı’nın eğitimdeki yeni gururu

26.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sabancı’nın eğitimdeki yeni gururu

Sabancı’nın eğitimdeki yeni gururu


Murad Doğukanlı - Adana


Yeni akademik yılda eğitime başlayacak olan Sabancı Üniversitesi'nin tanıtımında, "Biz Adana'nın, Çuurova'nın uğurlu olduğuna inanıyoruz" diyen Güler Sabancı'nın mutluluğu her an yüzünden okundu.
Hacı Sabancı Kültür Sitesi'ndeki tanıtım toplantısı öncesi konuklarını karşılayan Güler Sabancı'nın herzamanki neşesinden farklı olduğu gözlendi. İl yöneticileri şakalaşırken kahkahalarla gülen Sabancı, su istediği garson kendisini tanımayınca gülümsedi.
Sabancı, açılış konuşmasında da, Sabancı topluluğu için her konuda bir başlangıç noktası olan Adanalıların önüne 32 yıllık Sabancı Vakfı'nın tüm çalışmalarını Sabancı Üniversitesi ile taçlandırarak çıkmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Gazetecilerin ekonomik ve siyasi gelişmeler konusundaki sorularını yanıtlamaktan kaçınan Sabancı, "Bugün sadece üniversite var. Başka hiç bir konuda konuşmak istemiyorum" dedi.
Sabancı Üniversitesi İstanbul'dan 30 kilometre uzaklıkta 130 hektarlık bir arazinin üzerinde kuruldu. Üniversite Sanat ve Sosyal Bilimler, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Yönetim Bilimleri Fakülteleri ile ekim ayında 253'ü lisans programında 300 öğrenci ile akademik yıla başlayacak.