The Others Sahte altın şebekesine suçüstü

Sahte altın şebekesine suçüstü

29.01.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sahte altın şebekesine suçüstü

Sahte altın şebekesine suçüstü

İSTANBUL Mali Polisi, aliminyum ve bakır tellerinden bilezip yaparak üzerine 22 ayar damgasını vurduktan sonra kuyumculara satan 5'i kadın toplam 13 kişiyi gözlem altına aldı.
Mali Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, piyasaya sahte altın sürüldüğü ihbarını alan ekipler Eminönü Silahtar Mekep Sokak 11/4 numaralı atölyeye baskın düzenledi. Atölyede yapılan aramalarda, üzerinde 22 ayar damgası C-13 patenti bululnan 298.97 gram ağırlığında 16 adet altın bilezik, 22 ayar damgası H-52 patenti bulunan 203.15 gram ağırlığında düşük ayarlı 14 adet altın bilezik, 2 adet gümüşten imal edilmiş üzeri altın kaplanmak üzere hazınlanmış bilezik, çok sayıda patent çubukları, 3 parça halinde elekrolizde kullanılan ve altın olduğu sanılan tel parçaları ele geçirildi. Operasyonda imalatçı Özdemir Aydın, imalatta yardımcı olan Eyüp Ünlütaş, sahte altınları piyasaya süren İsmail Polat, Yasmin Talu, Ömer Özçelik, Zübeyde Aydın, Aynur Çamkaya, Recep Ay, Abdulvahap Özmen, Hamdi Ayyıldız, Ayşe Geylani, Nuray Güngör ve hurdacı Sefer Taş yakalanarak gözlem altına alındı.
Altınları imal eden ve Dev-Sol davasından 4,5 yıl hapis yattıktan sonra şartlı tahliyelerden yararlanarak çıkan Özdemir Aydın'ın sorgusunda, altınları kendilerinin yaptığını dikkat çekmemek için kız arkadaşlarının kuyumculara sattığını itiraf etti.