The Others Sanatta "Temiz Eller"

Sanatta "Temiz Eller"

05.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sanatta "Temiz Eller"

Sanatta Temiz Eller

       SANAT dünyasındaki pek çok ünlü ismin başı beladan kurtulmuyor. Hemen her ay ünlü bir şarkıcı, oyuncu ya da podyumların ünlü bir ismi soluğu polisin karşısında alıyor, ardından hakim karşısına çıkıyor.
       Son olarak Sibel Can'ın kendisine şantaj yapan manken Cem Kuzu'yu Karagümrük Çetesi'ne şikayet ederek dövdürttüğü iddiası ile gözaltına alınması sanat dünyasında şok yarattı. Polis, artık ünlü isimlere hiç bir alanda göz açtırmıyor ve ayrıcalık tanımıyor. En küçük bir şikayet ya da ifade ünlü isimlerin evlerinden işyerlerinden alınarak poliste sorguya götürülmesine yetiyor.
       1998 yılı içinde pek çok ünlü isim çeşitli suçlardan gözaltına alındı, ifade verdi, tutuklandı ve hatta cezaevine girdi. Sanatçılarla ilgili haberler artık magazin sayfalarında değil, polis haberlerinin hatta çetelerle ilgili haberlerin ortasında yer alıyor.
       * 22 Ocak: Doğuş, adam yaralama ve tecavüz suçları nedeniyle gözaltına alındı ve daha önce kesinleşen hapis cezası nedeniyle cezaevine kondu. Genç şarkıcı 4 ay hapis yattı.
       * 2 Şubat: İbrahim Tatlıses, organizatör Hasan Bora'nın işyerini kurşunlattırdığı gerekçesi ile Asayiş Şube Müdürlüğü'nce ifadesi alındı. Aynı olayla ilgili Ferhat Güzel'in de ifadesi alındı.
       * 14 Şubat: İbrahim Tatlıses, MÜYAP'ın şikayeti üzerine adliyede ifade verdi.
       * 15 Mart: Manken Başak Koçoğlu sevgilisinin evinde bulunduğu sırada evde esrar ele geçirilmesi üzerine gözaltına alınarak tutuklandı. Koçoğlu'nun ardından Özlem Tekin, Sinem Üretmen, Sevda Demirel, Sibel Gökçe de gözaltına alınıdı.
       * 11 Nisan: Haluk Levent karşılıksız çek ve çekte tahrifattan 9 ay 12 gün hapis yattıktan sonra tahliye oldu.
       * 20 Nisan: 2 milyarlık sahte fatura düzenlediği gerekçesi ile hakkında dava açılan Hülya Avşar 5 ay hapis cezası aldı. Mahkeme Avşar'ın aynı suçu bir kez daha işlemeyeceğine kanaat getirerek cezayı erteledi. Avşar 5 milyar lira da para cezası ödedi.
       * 12 Haziran: İbrahim Tatlıses, bir televizyon programında bölücülük yaptığı iddiası ile İstanbul DGM'ye çıkarıldı. Sanatçı hakkında açılan üç ayrı soruşturmadan ikisi takipsizlikle sonuçlandı.
       * 25 Eylül: İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi gözaltına alınan bir kişinin ifadesi üzerine, Mahsun Kırmızıgül ve Meral Mansuroğlu'nun uyuşturucu kullandıkları gerekçesi ile gözaltına aldı.
       * 18 Ekim: Gülben Ergen, Nesim Malki cinayetini azmettirme suçundan aranan işadamı Erol Evcil'in eski sevgilisi olması nedeniyle Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde ifade verdi.
       * 9 Ekim: Serdar Ortaç, askere gitmemek için hile yaptığı gerekçesi ile Jandarma Genel Komutanlığı Askeri Savcılıkça tutuklanarak Mamak Cezaevi'ne gönderildi. Ortaç 1 - 10 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.
       * 30 Ekim: Pop Müzik Sanatçısı Niran Ünsal, evinde esrar bulunduğu için gözaltına alınarak İstanbul DGM'ye sevkedildi. Ünsal'ın içici olduğu tespit edilerek serbest bırakıldı.
       * 6 Kasım: Dansöz Leyla Adalı, Gözde Tan'ın gözaltına alınması ile başlayan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı.
       * 7 Kasım: Uyuşturucu kullandığı gerekçesi ile gözaltına alınan manken Gözde Tan ve Ebru Şallı hakkında "Uyuşturucu madde kullanmak, temin etmek ve kullanılmasını kolaylaştırmak"tan 1-2 yıl hapis istemi ile dava açıldı.
       * 20 Kasım: Mahsun Kırmızıgül'e olan borcu yüzünden yeraltı dünyasının ünlü ismi Alaaddin Çakıcı'dan yardım istediği gerekçesi ile Seda Sayan ve Mahsun Kırmızıgül Asayiş Şubesi Cinayet Büro amirliği'ne ifade verdiler.
       * 22 Kasım: Isparta'da askerliğini yapan Doğuş, izne geldiğinde İstanbul'da daha önce hakkında kesinleşen hırsızlık suçu nedeniyle gözaltına alındı. Doğuş'un cezası ertelendi.
       * 27 Kasım: 27 Kasım'da Amasya'daki birliğine teslim olması gereken Tarkan'ın "Askere gelmeyeceğim" şeklindeki ifadesi üzerine vatandaşlıktan çıkarılması için işlem başlatıldı.

       * Ferdi Tayfur: Bugünlerde her yerde kaset fırtınası esiyor. Kimi teyp kaseti dolduruyor kimi video kaset. Bunlar kötü şeyler. Ne yazık ki ahlak çöküntüsü yaşıyoruz. Benim böyle şeylerle ilgili olmaz. Ben sadece müzik kasetlerimle ilgilenirim.
       * Ebru Gündeş: Sibel'in başına gelenler çok feci. Böyle bir iftiraya uğramaktan her zaman korkarım ve sık sık `Allah kuru iftiradan korusun' diye dua ederim. Umarım olay tatlıya bağlanır, Sibel rahat bir nefes alır.
       * Nadide Sultan: Her önüne gelen bir şeyler itiraf ediyor, tanınan, sevilen oyuncuların, şarkıcıların ya da mankenlerin başı derde giriyor. Her şey bu kadar ucuz olmamalı. Sibel'in böyle bir olaya karıştığına inanmıyorum. Bu tip hassas konularda herkes daha duyarlı olmalı.
       * Hakan Taşıyan: Sibel Hanım sonunda çoluk, çocuk sahibi bir kadın. Bir suçlunun sözleriyle gözaltına alınması bence yanlış. Her şey titizlikle araştırılıp, soruşturulmalıydı. Ünlü isimler her zaman dikkat çekiyorlar. Ama onları bu kadar acımasızca suçlamamalıyız. Sanıyorum adalet yerini bulacaktır.
       * Mahsun Kırmızıgül: Son günlerde tuhaf şeyler oluyor. Suçlu bir kişi çıkıp tanınan, sevilen bir sanatçı hakkında iftirada bulunuyor, polis de bu kişinin sözlerine güvenip o insanı gözaltına alıyor. Sonunda hiçbir şey çıkmıyor, ünlü kişi yıprandığıyla kalıyor. Böyle şey olmaz. Herkesi bu konuda daha çok duyarlı olmaya davet ediyorum. Yoksa kafası kızan herkes suçsuz insanların hayatını karartmaya devam edecek.