The Others Sarı Avni cezaevinde

Sarı Avni cezaevinde

11.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sarı Avni cezaevinde

Sarı Avni cezaevinde

       ULUSLARARASI uyuşturucu kaçakçısı olarak başta Amerika ve İtalya ile dünyanın pek çok ülkesinde kırmızı bültenle aranan ve Türkiye'de son 15 yıldır hakkında gıyabi tutukluluk kararı olan Sarı Avni lakaplı Avni Musullulu, dün tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geçen günlerde Altınoluk'ta yakalanan Musullulu'nun ifadesinde Susurluk kazası öncesinde Abdullah Çatlı, Sedat Bucak ve Hüseyin Kocadağ ile buluştuğunu kabul ettiği öğrenildi.
       Organize Suçlar ve Silah Mühimmat Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nde 4 gündür gözaltında bulunan Musullulu, dün öğle saatlerinde İstanbul DGM'ye getirildi. Musullulu, daha önce hakkındaki giyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilerek Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.
       Musullulu'nun ifadesinde, silah kaçakçılığını kabul ettiğini ancak uyuşturucu ticareti yaptığı şeklindeki suçlamaları reddettiği öğrenildi. Daha önce Bolu'da Serdar Seven'in kereste deposunda ele geçirilen 6 ton 282 kilo esrarın Musullulu'ya ait olduğu iddia edilmiş ve hakkında gıyabi tutuklu olarak dava açılmıştı. Davanın sanıklarından Serdar Seven, olay tarihindeki ifadesinde Musullulu'nun kendisini arayarak Süleyman Kanberoğlu isimli şahsı aracı olarak göndererek uyuşturucu mallarını saklaması konusunda 1 milyar liraya anlaştıklarını söylemişti.
       Musullulu, ifadesinde Altınova'daki Oba Restoran'da Susurluk kazası öncesinde DYP milletvekili Sedat Bucak, Abdullah Çatlı ve Hüseyin Kocadağ ile buluştuklarını anlattı. Çatlı'yı küçüklüğünden beri tanıdığını, Hüseyin Kocadağ ile de tanıştıklarını söyleyen Musullulu, üçlünün Altınoluk Burhaniye'ye ucuz arsa bakmak için geldiklerini belirtti.
       Musullulu'nun İstanbul DGM dışında, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle Edirne ve Kadıköy Ağır Ceza Mahkemeleri'nce de hakkında dava açıldığı ve arandığı öğrenildi. Ayrıca, İstanbul Emniyeti tarafından sahte kimlik tanzim etmek suçundan dolayı hazırlanan dosyanın da Edremit savcılığına gönderildiği bildirildi.