The Others Sarı Avni de Susurluk'ta!

Sarı Avni de Susurluk'ta!

07.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sarı Avni de Susurluk'ta!

Sarı Avni de Susurlukta

       İNTERPOL'ce kırmızı bültenle aranırken önceki gün yakalanan "Sarı Avni" lakaplı uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Yaşar Avni Musullulu'nun, Susurluk kazasından iki gün önce Altınoluk'ta Abdullah Çatlı, Sedat Bucak ve Hüseyin Kocadağ'la buluşarak yemek yediği öne sürüldü.
       Altınoluk'ta yaşayan "Paşa" lakaplı Şefik Tuna, kazadan önceki buluşmaya tanık olduğunu belirterek şöyle konuştu:
       "İki Mercedes'le Sedat Bucak, sonradan adının Abdullah Çatlı olduğunu öğrendiğimiz kişi ve Hüseyin Kocadağ akşam saatlerinde Oba Grand Restaurant'a geldi. Büyük bir masa oluşturup yemek yediler. Samimiyetleri dikkat çekti. Bir saat kadar kaldıktan sonra yanlarındaki korumalarla birlikte gittiler."
       Susurluk kazasının olduğu 3 Kasım 1996'dan üç gün önce Bucak, Çatlı ve Kocadağ Altınoluk ve Burhaniye'de arazi almak için görüldüğü ileri sürülmüştü.

       Yaşar Avni Musullulu'nun Necmettin Erbakan'ın da katkıda bulunduğu Ayvalı Burun Camii'nin en büyük maddi destekçisi olduğu ileri sürüldü.
       Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur, "Caminin yapımına Erbakan da yardımda bulundu. Yaz boyunca cuma namazlarını bu camide kıldı. Sarı Avni ise 6-7 milyar liraya mal edilen cami için paranın yarısını verdi" dedi.
       Üzerinden Rıza Ekşioğlu adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan Sarı Avni'nin, denize sıfır 14 dönüm alan üzerindeki dubleks villası da dahil Altınoluk'taki bütün gayrimenkullerinin tapuda Rıza Ekşioğlu adına kayıtlı olduğu belirtildi.
       Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur, Sarı Avni'yi altı yıldır Rıza Ekşioğlu adıyla tanıdığını belirterek "Dört yıldır samimiydik. Hemen hemen her gün görüşür, kumar oynardık" dedi.
       Musullulu'nun çevresinde oldukça sevildiğini belirten Aynur şöyle devam etti:
       "Biraz cimriydi. Küçük paralarla oynadığı kumarda kaybettiğine çok sinirlenirdi. Yenilgiyi hiç hazmedemezdi. Geçmişi hakkında ise hiç konuşmazdı. Bu tür ilişkiler içinde olduğu aklımın ucundan bile geçmezdi."
       Öte yandan, Sarı Avni'nin birlikte yakalandığı yeğeni, Oba Restaurant'ın işletmecisi Ali Karadurmuş dün jandarma tarafından gözaltına alındı. Tabancalarla ele geçirilen Karadurmuş öğleden sonra da adliyeye sevk edildi.

       Rize'nin Çayanlı köyünde doğan Sarı Avni, kırmızı bültenle arandığı 1980'de "Avni Karadurmuş" olan adını "Yaşar Avni Musullulu" olarak değiştirmek amacıyla Rize'de mahkemeye başvurdu. Soyadı tashihi yaptırarak nüfus kaydını İstanbul Beykoz'a aktaran Musullulu, uyuşturucu ve silah kaçakçılığından aranırken 21 Ekim 1981'de Beykoz Cumhuriyet Savcılığı'ndan "sabıkasız" kaydı aldı. Bu belgeyle önce Londra'ya, ardından İsviçre'ye geçen Sarı Avni, İsviçre'nin ilk kadın Adalet Bakanı Elisabeth Kopp'un eşinin avukatlık bürosundan oturma izni alarak Sultan Reisen Seyahat Acentesi ve Oden Shipping Deniz Taşımacılığı şirketini kurdu.
       Kendini armatör olarak gösteren Sarı Avni, bir süre sonra Türkiye'nin Zürih Başkonsolosluğu'nun dikkatini çekti. Uluslararası uyuşturucu ve silah kaçakçısı olduğu ortaya çıkan Sarı Avni, hakkında iade girişimi başlatılınca uçakla Bulgaristan'a kaçarak izini kaybettirdi.