The Others Sarışının kurşunları

Sarışının kurşunları

29.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu akşam heyecan dorukta!

Sarışının kurşunları






Dünya büyüyle doludur. Büyü her yerdedir. Yalnızca inanmak gerek.
- Sen melek misin?
- Hayır, ama Fransızım.
New York'lu taksi şoförü Henry ile Fransız kameraman Felipe arasında geçen bu diyalog "Animals"ı özetlemeye yeterli. Yaşama dört elle sarılan, son nefeslerini verene dek heyecanla çalışan üç yaşlı Fransız, hayatından bezmiş Henry'ye aşk aşılar!
"Hayvanlar, Melekler ve İnsanlar" olağanüstü bir ilk film. Fantastiğin sınırlarında geziniyor; deneyselle flört ediyor; "Fellinyen" hazlar veriyor. Ama tümüyle özgün bir sinema diline sahip.
"Hayvanlar" 30'lu yıllarda ABD'de bir çölde başlıyor. Siyah beyaz görüntülenen bu bölümde, üç Fransız belgeselci çölün ortasına gişe kurup paralı yoldan zengin olmayı düşleyen bir adamın "tollkeeper / gişe memuru"nun öyküsünü çekmeye çalışıyor. Elli yıldır tek bir aracın geçmediği yerde, tuba çalarak zaman geçiren, köpeği Filmore'dan başka kimsesi olmayan adamın hazin bekleyişini...
Üç Fransızın yolları günümüz New York'unda, az önce, yanında down sendromlu bir arkadaşı bulunan, smokinli ve silahlı bir adam tarafından soyulmuş taksi şoförününkiyle kesişiyor. Yıllar önce çölde cenneti gördüklerini düşünen ve son serüvenlerine Henry'yi de ortak eden sevimli yaşlılar onun tatsız tuzsuz yaşamına renk katıyor. Yönetmen Laurent suratsız sürücüye ilk dersini veriyor: "İnsanları sevmemek kolaydır. Ama yaşamı tüm pürüzleriyle kabullenebilmek zordur!" Felipe de onu destekliyor: "Ölümde gizem yoktur, yaşamda vardır."
Ekibin üç numarası sesçi ölünce Fransızlar Henry'yi yaşamının aşkını bulmak üzere yazgısına teslim ediyor. Ve Henry, Güney'in ıssız bir kasabasında ayakkabısının altındaki deliğe bakarken o gizemli güzeli görüveriyor!
Filmin tümünü anlattığımı sanıyorsanız, yanıldınız. Öykümüz daha yeni başlıyor. Di Jiacomo'nun yarattığı eşsiz atmosfer içinde, henüz yarısını tanıdığınız ilginç karakterler ve bellekte yer eden diyaloglarla sizi de sürükleyerek...

"Hayvanlar, Melekler, İnsanlar / Animals"
Yönetmen / Senarist: Michael diJiacomo
Görüntü: Alik Sakharov
Müzik: Robert Cimino
Oyuncular: Tim Roth, Mili Avital, Rod Steiger, Mickey Rooney, John Turturro, Jacques Herlin, Lothaire Bluteau, Christopher Fennell, Barbara Bain
TRT 2 / 22.55



Hollywood'un saman alevi gibi parlayıp sönen yetenekli yazar-yönetmeni Preston Sturges'ın bir avuç filminden biri "Sarışın Dilber". Filme adını veren Betty Grable ise Twentieth Century Fox firmasının gelmiş geçmiş en büyük gişe yıldızı. Müzikal-komedide uzmanlaşmış yönetmen-yıldız ikilisi , yüksek bütçeli teknikolor bir western farsında bir araya geldi. Ama film iş yapmayınca Sturges kapının önüne kondu! Efsanevi bir kariyerin sonu böylece geldi...
"Sarışın Dilber"de Betty Grable'ın canlandırdığı "saloon" kızı Freddie, yanlışlıkla yargıcı vurunca soluğu bir sınır kasabasında alıyor. Ama yeni öğretmen sanılıyor. Öğrencileri ise eğitime fena halde gerek duyan iki çiftçi çocuğu!
O dönemde şansı yaver gitmese de bugün, yer yer çok komik olan bir slapstick komedi örneği olarak keyifle izlenebilir.

"Sarışın Dilber / The Beautiful Blonde from Bashful Bend"
Yönetmen: Preston Sturges
Görüntü: Harry Jackson
Senaryo: Earl Felton, Preston Sturges
Müzik: Cyril J. Mockridge
Oyuncular: Betty Grable, Cesar Romero, Rudy Valle, Olga San Juan, Porter Hall
STAR / 09.00


Gün doğunca "24" bitiyor
Gerçek zamanlı dizi "24"ün ikinci sezonu bu akşam son bölümüyle ekrana geliyor. Ajan Jack Bauer'in zamanla yarıştığı dizide 24'üncü saat bu akşam doluyor ve düğüm çözülüyor. Konu şöyle:
Amerikan uçaklarının hedefleri vurmasına bir saat kalmıştır. Jack ve Sherry, Kingsey ile buluşur. Bu arada Beyaz Saray'da General Stone son darbe için haber beklemektedir. Operasyon durdurulabilecek mi? Kingsley ve Prescot'un planları ne? Başkan Palmer koltuğuna dönebilecek mi? Bütün sorular bu gece cevaplarını bulacak.
Ve bir not: "24"ün ikinci sezon bölümleri, kaçıranlar ya da yeniden izlemek isteyenler için 4 Mart Perşembe gününden itibaren her perşembe saat 21.00'de yeniden ekrana gelecek.


16.05 Derbiye Doğru (CNN TÜRK)
19.00 Fenerbahçe - Galatasaray (LİG TV)
20.15 Maraton (SHOW TV)
20.50 Derbi Maç Özel Yayını (CNN TÜRK)
20.45 Futbol Aktüel (NTV)
22.05 Futbol Pazarı (NTV)
23.15 Spor Gazetesi (TV8)
23.20 Telegol (STAR)
23.50 Spor Stüdyosu (TRT 1)