The Others ‘SARS çıktı, ofisimiz bir gün dayandı’

‘SARS çıktı, ofisimiz bir gün dayandı’

15.06.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘SARS çıktı, ofisimiz bir gün dayandı’

‘SARS çıktı, ofisimiz bir gün dayandı’



     The Center For Creative Leadership Başkan Yardımcısı Stanley S. Gryskiewicz iş dünyasının en büyük hatasının iç işleriyle gereğinden fazla ilgilenmek olduğunu söyledi. Management Center Türkiye tarafından ikincisi düzenlenen ‘Stratejist Konferansları’nda konuşan Gryskiewicz, firmaların ve çalışanlarının günlük işler ve iş akışı ile uğraşmaktan dışarıda gelişen olaylara ve alternatif gelişmelere uzak kaldığını söyledi. Yöneticilerin firmalarının dışına çıkarak - sahaya inerek - ve diğer sektörlerle de ilgilenerek kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirten Gryskiewicz, bu sayede kendi firmalarının eksikliklerini ve daha da önemlisi yeni gelişmeleri yakalayacaklarını belirtti. Gryskiewicz’in yöneticilere en önemli önerisi sadece kendi alanlarında kitaplar okumamaları, eğitimlere katılmamaları ve firmanın her departmanında çalışmaları oldu.
     Londra Üniversitesi Organizasyonel Psikoloji doktorası sahibi Gryskiewicz’in bu fikrinin temelleri çoçukluğuna kadar dayanıyor. Gryskiewicz çocukluğunda edindiği bu alışkanlığı şöyle anlatıyor:
     "Babam her ayın bir günü beni evimizin dışında bulunan arazide yürüyüşe çıkarırdı ve evimize dışarıdan bakardık. Evde onarılması gereken yerler var mı diye kontrol ederdik. Ayrıca komşumuzun evine de yeni birşeyler katmış mı diye bakardık. Şirketler de böyledir. Şirketinize ve rakiplerinize dışarıdan bakmalısınız."
     
     Üç kuşak çalışan bir arada
     Gryskiewicz’in ilginç bir diğer önerisi de çalışanların seçiminde üç kuşağı da bir arada barındırmak. Firmaların en verimli çalışan portföyü gençlerin yeni trendler ve yeni fikirler konusundaki olumlu yanı ile yaşı ilerlemiş çalışanlarının bu fikirleri değerlendirme becerisinin bir araya getirilmesi.
     
     Creativity in Organizations’ın Doğu Asya’daki ofisinin açılışının ertesi günü SARS krizi patlak verdiğini söyleyen Gryskiewicz, tüm çalışanlarını geri çekmek zorunda kaldıklarını belirtti. Gryskiewicz, Asya ofislerinin başına gelenleri şöyle özetledi: "Singapur’da 1 Nisan’da ofis açtık. 2 Nisan’da çalışanları geri çağırmak zorunda kaldık. İtiraf etmeliyim böyle bir olasılığı düşünmedik bile. Bu olayı ‘Herşey için plan yapamazsınız’a örnek olarak gösterebilirim."