The Others Satırbaşı

Satırbaşı

25.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Satırbaşı

Satırbaşı


Eroğlu İSKİ'ye döndü

Seçimlerde FP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için İSKİ Genel Müdürlüğü görevinden istifa ettirilen, ancak aday gösterilmeyen Veysel Eroğlu, eski görevine dün başladı. Eroğlu'nun kapatılan RP'nin yasaklı lideri Necmettin Erbakan'ın talimatıyla istifa ettiği öne sürülmüştü. İSKİ'ye dönmesi için de yine Erbakan'ın ikna ettiği iddia edildi. Eroğlu, İSKİ'de yeni dönemde çevre ve kaliteli su için projeler üreteceklerini ifade etti.

ÖDP: Ecevit üzülmeyi bıraksın

ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Başbakan Bülent Ecevit'in, düşünce suçluları için üzüntü duyduğunu ifade ettiğini belirterek, "Sayın Ecevit, üzüntü duymayı bir yana bırakıp, icra görevini yerine getirsin. MHP'nin de içinde bulunacağı hükümet, baskıcılığın sinyallerini veriyor" dedi.
İHD Genel Başkanı Akın Birdal ile ÖDP Genel Merkezi'nde ortak basın toplantısı yapan Kaya, Birdal'ın 1995 ve 1996'da yaptığı konuşmalar nedeniyle 3 Haziran'da cezaevine gireceğini de anımsattı.

DBP Başkanı da bıraktı

Demorkasi ve Barış Partisi (DBP) Genel Başkanı Refik Karakoç, partisinin seçimlerdeki başarısızlığını gerekçe göstererek genel başkanlık görevinden istifa etti. Parti Genel Merkezi'nin konuya ilişkin açıklamasında, yapılacak olağanüstü kongrede daha sağlıklı değerlendirmelerde bulunulması için parti MYK üyelerinin de isifa ettiği duyuruldu. DBP Parti Meclisi, Karakoç'un istifası üzerine Yavuz Koçoğlu'nu Genel Başkanvekilliği'ne getirdi.