The Others SATIRBAŞI

SATIRBAŞI

17.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

SATIRBAŞI

SATIRBAŞI


       Osman Karabağ cezaevinde
       İSTANBUL Milliyet
       Sümerbank’ın içinin boşaltılmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında EMTA Elektrik A.Ş.’nin hissedarı Osman Karabağ, geçen cumartesi günü İstanbul DGM Savcısı Ercan Cengiz tarafından sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. Hemen ardından da hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı. Osman Karabağ, dün avukatıyla birlikte DGM’ye giderek teslim oldu. Karabağ’ın gıyabi tutukluluğu nöbetçi mahkemece vicahiye çevrildi. Bir süre DGM karakolunda bekleyen Karabağ, avukatının otomobiliyle Kartal Cezaevi’ne gitti.

       Başarılı müdüre komik maaş!
       İSTANBUL Milliyet
       Katrilyonların hortumlandığı bankalara yönelik operasyonları gerçekleştiren İstanbul Mali Şube Müdürlüğü, gece yarısı operasyonlarıyla Yahya Murat Demirel, Hüseyin Bayraktar, Hayyam Garipoğlu ve Ali Balkaner gibi banka sahipleriyle çok sayıda banka yöneticisini yakalamayı başardı. Mali Şube Müdürlüğü’nü yöneten müdürün aldığı maaş bir başka gerçeği gözler önüne serdi. Mali Şube Müdürü Ayhan Mimaroğlu, 433 milyon 500 bin lira olan maaşıyla ay sonunu güçlükle getiren kesim arasında yer alıyor.

       Kasırga operasyonu avukat kaçırıyor
       İSTANBUL Milliyet
       Kasırga operasyonu tüm hızıyla sürerken, banka eski sahiplerinin avukatları da, davalardan art arda çekilmeye başladılar. İlk olarak Yahya Murat Demirel’le cezaevinde görüşmeye girerken çantasında cep telefonu bulunan avukat Deniz Ketenci avukatlıktan çekildiğini açıkladı. Ketenci, Hukuk Bürosu’ndaki 6 arkadaşının da davadan çekildiğini söyledi. Son olarak Sevil Türkel ve Dilek Alaca adlı avukatlar da çekildiklerini bildirdi. Sümerbank’ın eski sahibi Hayyam Garipoğlu’nun avukatlığını üstlenen Aykut Tuncay ve Naci Gürkan’ın da Garipoğlu’nun avukatlığından çekildiği iddia edildi. Ancak Gürkan iddiaları yalanladı.

       Kapalıçarşı’dan gözaltına...
       ELVAN EZBER İstanbul
       Altın ve döviz piyasasını milyonlarca dolar dolandırarak yurtdışına kaçtığı iddia edilen Ali Erol, Kapalıçarşı’daki üç gündür kapalı olan işyerini açarken gözaltına alındı. Erol, “Antep’teki döviz büromu zarar ettiği için kapatmaya gittim, kaçmadım" dedi. Olayı gazetelerden öğrendiğini söyleyen Erol’un, Sami Şar’a 170 milyar lira borcu olduğu, ancak Şar’ın şikayetini geri aldığı öğrenildi. İfadesi alınan Erol İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.