The Others Seçim gecesi notları

Seçim gecesi notları

21.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Seçim gecesi notları

Seçim gecesi notları


TRT, rakamlara kilitlendi. Kilitlendi de bayağı geç kaldı. Rivayet o ki, TGRT, TRT'nin Anadolu'daki ağına el atmış. Elemanlarına daha fazla para vermiş, işi bitirmiş.
*
Bu seçimler, TV'de bir yerde spikerlerin maratonu oldu. TRT, TGRT, NTV, Kanal D spikerleri 10 numaraydı.
*
Kanal D'de Tuncay Özkan, Atv'de Ali Kırca, NTV'de Nuri Çolakoğlu, Show TV'de Reha Muhtar "seçim ankırmenliği" yapıtlar. Her zaman olduğu gibi Reha Muhtar, sansasyon ve şova ağırlık verdi.
*
Bazı kanalların, hareketsiz rakamları ekran altında neden tuttuklarını anlamadım. Sanırım seçimle ilgilenmedikleri anlaşılsın istemediler!
***
Malum kanal bTV'den ses çıkmıyor. Baktım pazar gecesi yayınladıkları bantları tekrarlıyorlar. Sanırım artık onlar, görme engelli.
*
İki araştırma şirketi sahibi, bir o kanalda bir bu kanalda. Bu ülkede başka araştırma yapan yok mu? Ben onların bilgilerine değil, bizim TV'cilerin kolaycılığını eleştiriyorum.
*
Gazeteciler de pek bir revaçtaydı. Gazetemiz yazarı Taha Akyol'u TV kanalları paylaşamadı. En çok o göründü.
**
Nazlı Ilıcak, ilgi gösterilen isimlerin başındaydı. Hem seçim gecesi, hem de ertesi gün onu bol bol seyrettik.
*
TV kanalları içinde "nerede hareket orada bekerek" sözünü Show acayip yerine getiriyor. Adamların işi bu. Mesela DSP o kadar hoşlarına gitmiyor. Nerede o MHP'nin hareketliliği. Sloganlar, işaretler, hatta DSP'den bahsederken "ortak olabilirler" sözü geçtiği an, hemen MHP'ye geçin, gelsin sloganlar, gelsin işaretler. Yani Show'un bu yıl flaş görüntüsü kurt işareti olacak.