The Others Seçmen konuşuyor

Seçmen konuşuyor

02.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Seçmen konuşuyor

Seçmen konuşuyor


Sorunlara çözüm bulsunlar
Bana göre Türkiye'nin üç önemli problemi var. Pahalılık işsizlik ve terör. İktidara geleceklerden de her şeyden önce kararlı, cesur ve hırsızlıktan uzak olmalarını bekliyorum.
Turan Güreli, Tıp Doktoru. İstanbul.

Bir de solu deneyelim
Türkiye'nin binlerce sorunu var. Ve bence bu sorunlar yıllardır iktidarda olan sağ partiler yüzünden. Türk halkı neden soldan korkuyor, neden solu denemiyor. Memleketi çaresizliklere iten hep sağ iktidarlar olmadı mı? Yolsuzluklar ve sahtekarlıklar hep sağ iktidarlarda gerçekleşmedi mi? Neden Türkiye sola kaymıyor?
Zühaş Uzungenç, İskenderun. Esnaf.

Lojmanlara kapanmasınlar.
Seçimlere katılacağım. Benim için Türkiye'nin en önemli sorunu eğitim. Kavga eden değil, birbirlerine saygılı, halkla ilgilenen milletvekilleri istiyorum. Seçildikten sonra onları Ankara'daki lojmanlarda değil, halkın içinde görmek istiyorum.
Mesude Ağar, Kırşehir. Öğretmen.

Meclis kimi temsil ediyor?
Oy kullanacağım fakat iyi bir yönetimin geleceğini ümit etmiyorum. Çünkü Meclis'teki partilerin ne olduklarını ve halka ne verebileceklerini herkes çok iyi biliyor. Kimileri trilyonları cebine doldururken, 30 - 40 bin lira daha ucuz diye saatlerce halk ekmeği kuyruğunda bekleyen halkının varlığını unutan vekiller kimi temsil ediyor? Meclise yeni girecek milletvekillerimizin daha sağduyulu olmalarını ve milletimizi hakkıyla temsil etmelerini istiyorum.
Süleyman Erman, İstanbul. Öğrenci.

Yerli aday
Yeni gelecek hükümetten halkı kandırmamalarını istiyorum. Burada bir partinin milletvekili adaylarından biri Yozgat'a hiç gelmemiş ve buranın insanlarını tanımayan biri. Üstelik Yozgat ve Yozgat halkı hakkında hiçbir şey bilmiyor. Bu aday milletvekili olduktan sonra halka nasıl hizmet edecek?
Sevil Çuvalcı, Yozgat. Ev hanımı.

Adayları tanımak istiyoruz
Milletvekillerinde ilk başta dürüstlük arıyorum. Bence o koltuğa oturacak insanların adının hiç bir kötü işe karışmamış, bilgili ve kültürlü insanlar olmaları gerekir. Medyaya da bu konuda görev düşüyor. Adayları kontrol edip; kim kimdir, tahsili nedir, ne iş yapmıştır, nelere karışmıştır gibi soruları açıklığa kavuşturup halka duyurmalıdır.
Işık Güler, İstanbul, Kağıthane.

Reform yapılmalı
Demokrasinin işlerliği için seçimlerde oyumu kullanacağım. Tüm kararsızları da oy vermeye çağırıyorum. Ayrıca iktidara gelecek partinin maliye, ekonomi ve eğitim konularında reform yapmasını istiyorum.
Ahmet Aydın, Edirne. Muhasebeci.