The Others Seçmenin sesi Milliyet'te

Seçmenin sesi Milliyet'te

17.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Seçmenin sesi Milliyet'te

Seçmenin sesi Milliyette


Milliyet'in seçmen hattına yansıyan mesajlarda, bazı seçmenler öfkeli, bazıları da oy kullanmak istemiyor. Çoğunluğun isteğiyse: "Temiz siyaset".

Yalan söylemesinler
Bayram Doğan (Aksaray - Kapıcı): Siyasetçilerden yalan söylememelerini istiyorum. Boş vaatte bulunup milleti kandırmasınlar. Doğru söylesinler. Oy kullanmayacağım. Halktan oyu aldıktan sonra hiçbiri sözünü tutmuyor. Kazandıktan sonra, milyarlık koltuğa oturduktan sonra halkı unutuyorlar. Ayrım yapmıyorum. Partilerin hepsi için konuşuyorum.

Temiz Türkiye özlemi
Murat Topaklı (İstanbul - Öğrenci): Hukuk üstünlüğünün sağlandığı, demokrasinin yerleştiği, ekonominin düzeldiği ve temiz siyasetin yapıldığı bir Türkiye istiyorum.Bunları sağlamak neden bu kadar zor? Başka ülkelerin başardığını neden biz başaramıyoruz? Ceza ödeyecek param olmadığı için yine kötünün iyisini seçmek zorunda kalacağım. Diğer milyonlarca insan gibi...

İkinci sınıf vatandaş mıyız?
Rüstem Şahin (İstanbul): Bizler Kadıköy Belediyesi'nin çalışmalarından memnun değiliz. Kadıköy'ün kırsal kesimlerinde belediyemiz bize ikinci sınıf insan gibi hizmet ediyor.

Baraj kaldırılsın
İlker Fırat (İstanbul - Emekli muhasebeci): Seçimler bir an önce yapılmalı ve Türkiye rayına oturmalı. Seçimlerde oy kullanacağım, ancak yüzde 10 barajı kaldırılmalı, her fikir parlamentoda temsil edilmeli.

Aldatıldık
Halil Yurdağ (İstanbul): Bu seçimlerde oy kullanmayacağım. Çünkü geçmişte oy verip meclise gönderdiğimiz milletvekilleri bizleri sürekli aldattı. Ülkenin sorunlarına çözüm bulamadı. Sebebi ise ceplerini doldurmayı düşünmeleri. İnsanlar takım tutar gibi parti tutmaya devam ederse, biz sürünmeye mahkumuz. Ata'nın gösterdiği hedeflere bu yüzden varamıyoruz.

Niye yıkmaya çalışıyoruz?
Hakan Gürmen (Terzi): 100 milyon maaş alıyorum. Bu maaşla ne alınır ki? Her hükümet birbirinden kötü. Niye hükümetleri kurulduktan sonra yıkmaya çalışıyoruz.

Seçimler hemen yapılmalı
Hüseyin Karakaş (Sakarya): Seçimler hemen yapılmalı ve ekonomi düzeltilmeli. Küskün milletvekilleri Türkiye'nin geleceğini düşünmüyor.