The Others Sedat Peker tahliye oldu

Sedat Peker tahliye oldu

25.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sedat Peker tahliye oldu

Sedat Peker tahliye oldu


Semra Pelek İstanbul


Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Sedat Peker'in adamları olduğu belirtilen 12 sanıkla birlikte çete oluşturmak suçundan yargılandığı davada, tahliyesine karar verildi. Sekiz ay 29 gündür cezaevinde bulunan Peker, "sanal bir çete yaratıldığını" ileri sürdü.
İstanbul 4 No'lu DGM'deki dünkü duruşmada, esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Müfit Büyükçolpan, "adam yaralamak, çete oluşturmak, çete üyesi olmak, gaspa teşebbüs, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarına karışan sanıklardan Cüneyt Cebeci'nin üçle beş yıl, Ethem Altıntaş'ın yedi yıl, Bülent Hakan Kışla'nın dört yıl, Atilla Yıldırım, Gürsel Mahir Yıldırım, Mecnun Otyakmaz, Kenan Can, Mehmet Ali Çiçek, Olgun Aydın, Uğur Akyürek, Hüseyin Kırcıoğlu, Mehmet Tunç Bozkurt'un ise üç yıla kadar hapse mahkum edilmesini istedi.
Savcı Büyükçolpan, Peker'in ise "çete yöneticisi olmak" suçundan 4.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
Peker, savunmasında, gençlik yıllarında birçok suçluyla cezaevlerinde yattığını belirterek şunları söyledi:
"Çete kurmak isteseydim, bu kişileri etrafımda toplayacak güce sahiptim. Onurlu bir insan olduğum için verdiğim sözü tuttum ve Türkiye'ye gelerek teslim oldum. İnsanın onuru için kendi canından bile vazgeçebilmelidir."
"Sanal bir çete yaratıldığını" ifade eden Peker, mahkemenin hakkını kendisine iade edeceğine olan inancını kaybetmediğini söyledi.
Sanık Peker'in, cezaevinde kaldığı süreyi gözönüne alınarak tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.