The Others Şehir magandası aranıyor

Şehir magandası aranıyor

21.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şehir magandası aranıyor

Şehir magandası aranıyor


ŞAKİR AYDIN İstanbul


       Milliyet Gazetesi servis minibüsünün önünü taksiyle keserek muhabirimiz Haluk Atalay'ı ve servis şoförü İlkay Söyleyeci'yi levye ve krikolarla öldüresiye döven dört şehir eşkiyasından biri yakalanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderilirken, polis diğer üç saldırganı yakalamaya çalışıyor. Şehir eşkiyalarından birinin eşkalini belirleyen polis, robot resmini çizdirerek aramaya başladı.
       Saldırıda ağır yaralanan Atalay'a yapılan ilk müdahale sonucu kafa travması geçirdiği ve beyinde ödem oluştuğunu belirten doktorlar, Atalay'ın durumunun ciddiyetini koruduğunu ve ameliyat olacağını söylediler.
       Academic Hospital Yoğun Bakım doktoru Münevver Bulut, Atalay'ın ödeminden dolayı çok acı çektiğini, bu nedenle devamlı uyutulduğunu belirterek, "Öğle saatlerinde beyin tomografisi çekilerek Atalay'ın son durumunu öğreneceğiz. Eğer kanama devam ediyorsa, beyin cerrahi uzmanları tarafından ameliyata alınabilecek" dedi.
       Yakalanarak cezaevine konan saldırgan taksi şöförü Ahmet Oruç ise polisteki sorgusunda şunları söyledi:
       "Ben, 34 TCD 40 plakalı ticari takside şoför olarak çalışıyorum. Olay günü saat 02.30 sıralarında Taksim'de dolaşırken daha önce tanımadığım 30 - 35 yaşlarında iki yolcu aldım. Şahıslar bana karşıya gideceklerini söylediler. Bunun üzerine ben de taksimetreyi açarak hareket ettim. Boğaz köprüsünden geçerken şahıslar bana sıkıştıklarını ve tuvaletlerini yapacaklarını söylediler. Şahıslar alkollüydüler, ben de yol boş olduğu için sağ şeride otoyu çekerek durdum. Bu sırada bir minübüs durarak, bize niye hatalı durduğumuzu söyledi. Müşteriler ile minübüstekiler arasında tartışma çıktı. Bana vurmaya başladılar, ben de ellerinden kaçarak bagajımda bulunan krikoyu çıkarıp kendimi savunmak için üzerime gelen iki kişiye vurmaya başladım. Nerelerine vurduğumu hatırlamıyorum, ben vurunca şahıslar geri çekildiler. Ben de yolcularımı alıp olay yerinden ayrıldım. Daha sonra arandığımı öğrenince gelip polise teslim oldum."
       Polis, Atalay ve Söyleyici'nin verdiği ifadeler doğrultusunda magandalardan birinin daha robot resmini çizerek tüm birimlere dağıttı. Soruşturmayı yürüten Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, çalışmaların devam ettiğini ve söz konusu şahısların en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edileceğini belirtti.