The Others Sertifikalı Emlakçılar

Sertifikalı Emlakçılar

31.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sertifikalı Emlakçılar

Sertifikalı Emlakçılar

EV ihtiyacının artmasıyla gözde meslekler arasına giren ve büro açmak için fazla masraf gerektirmeyen Emlakçılık, büyük ilgi görüyor.
Emlakçılık mesleğinin ev hanımlarından üniversite sınavlarında başarılı olamayan veya mezun oldukları alanlarda çalışmayan gençlere kadar ilgi görmesi, bu alanda eğitim verecek kursların da açılmasına neden oldu.
Birleşmiş Emlakçılar Kursu, bankacı, sigortacı gibi kişilerin yanısıra hukukçu, iletişimci gibi öğretim görevlilerinden oluşan 15 kişilik kadrosu ile emlakçılık eğitimi alan kişilere Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı sertifika veriyor.
Emlakçılığın bilgili kişiler tarafından yapılması gerektiğini, kursu bu nedenle açtıklarını belirten Zafer İş, "3 ay süren kursumuzda öğrencilere beyanname doldurulmasından, ikna yöntemlerine kadar çeşitli konularda dersler veriyoruz. Mezunlarımız bize bağlı olarak acenta da açabiliyor. Onlara iş yeri açtıktan sonra da yardımcı oluyoruz. Büro açmak istemeyenler başkalarının bürosunda çalışıp o iş yerini yönetebiliyorlar" diye konuştu. Aylık kazancın kişinin çalışmasına ve bilgili olmasına bağlı olarak 500 milyona kadar çıkabildiğini söyleyen İş, "Emlakçılar içinde gereken bilgileri bilmeden bu işi yapan bir çok kişi var. İyi bir emlakçı dürüst, yaratıcı ve sırdaş olmalı. Para piyasasını yakından takip etmeli. Emlakçılık kanunu çıkarsa emlakçılık yapmak için sertifikalı olmak gerekecek" dedi.
Haftaiçi ve haftasonu gruplarına haftada 16 saat ders verilen kursun ücreti 60 milyon lira.