The Others 'Şeytani' planlar

'Şeytani' planlar

25.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Şeytani' planlar

Şeytani planlar


Satanist cinayetin zanlıları suçlarını itiraf ederken, her ayın 13'ünde bebek, imam veya bir genç kız öldürmeyi planladıklarını da söylediler


       Ortaköy'de boğularak öldürüldükten sonra cesedine tecavüz edilen Şehriban Coşkunfırat'ın katil zanlısı Ömer Çelik, Engin Arslan ve Zinnur Güşah Dinçer'in cinayeti itiraf ettikleri öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan açıklamaya göre, Coşkunfırat'ın, öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Çelik, Arslan ile Dinçer, sorgulamada satanist (şeytana tapanlar) düşünceye sahip olduklarını, kendi inançlarına göre uğursuz saydıkları ayın 13'ünde şeytana kurban etmek için öldürerek tecavüz ettiklerini itiraf ettiler.
       Sorgularında, şeytana tapan grup üyeleri inançlarına göre yaptıkları ayinler sırasında aldıkları karar gereği, önümüzdeki günlerde cami yakma, Kuranı Kerim çalarak yakma, bir cami imamını öldürme, her ayın 13'ünde bebek ya da bir genç kızı şeytana kurban etme gibi eylem yapmayı düşündüklerini itiraf ettikleri belirtildi.
       Bu itiraflar üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Kadıköy ve Taksim'de yapılan operasyonlarda toplam 65 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan 28'inin, öldürme olayıyla ilgili yakalanan diğer üç kişi tarafından satanist düşünceye sahip olduğunun teşhis edildiği açıklandı.
       Yakalanan bu kişilerle birlikte, çok sayıda dergi, satanizmle ilgili yazılmış öz eleştiri defterleri, mektuplar, ayinlerde kullandıkları üzeri yazılı siyah elbiseler, siyah renkli iki balta, ayna, mum, çan şeklinde zil, zincir, fırça, ters haç işaretlerinin ele geçirildiği bildirildi.